Tι σκαρφίζονται στη Φενερμπαχτσέ για… Φορτούνη!

Αυτήν τη στιγμή από τα ταμεία της Φενέρ λείπουν 60 εκατ. ευρώ έσοδα ώστε να δικαιολογηθεί ένα παθητικό

 

 

Νέος ιδιοκτήτης από πέρυσι της Φενέρ είναι ο Αλί Κοτς, ένας από τους πλουσιότερους Τούρκους επιχειρηματίες. “Προθέσεις” έδειξε πέρυσι, κάνοντας μερικές πολύ εντυπωσιακές κινήσεις, παρά τον (αφόρητο σε αρκετές περιπτώσεις) βραχνά του Financial Fair Play και των πολύ μεγάλων χρεών που ταλανίζουν τον σύλλογο.

Αυτά, παραμένουν και φέτος. Ωστόσο, ο Κοτς έχει διάθεση να ρίξει χρήμα. Πολύ χρήμα. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει αρχικά να αποφύγει τις κυρώσεις της ΟΥΕΦΑ για καταπάτηση του FFP. Αυτήν τη στιγμή από τα ταμεία της Φενέρ λείπουν 60 εκατ. ευρώ έσοδα ώστε να δικαιολογηθεί ένα παθητικό που έχει δημιουργηθεί μόνο από τις δύο τελευταίες οικονομικές χρήσεις.

 

Ο Κοτς είχε και την άνεση και την πρόθεση να το καλύψει ο ίδιος, αυτό όμως, βάσει των κανονισμών του FFP απαγορεύεται (σε τόσο μεγάλο ποσοστό τουλάχιστον), οπότε η διοίκηση της Φενέρ σκέφτηκε μια… πατέντα: έκανε έναν έρανο, καλώντας τα μέλη του συλλόγου να συνδράμουν με ό,τι ποσό επιθυμούν προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση διαδικτυακά και μέσω μηνυμάτων να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό μόνο από τον οβολό των οπαδών, αλλά αυτή δεν ήταν η πρόθεση του Κοτς, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο βρήκε τη μέθοδο για να δικαιολογήσει τα +50 εκατ. ευρώ που θα βάλει προκειμένου να εξαφανίσει τη ζημιά, να αποφύγει τις ποινές (που δεδομένα θα έχουν μεταγραφικό background) και έτσι να μπορέσει, απερίσπαστος και χωρίς περιορισμούς, να κινηθεί για τη σημαντική ενίσχυση της Φενέρ.

Όπως εκτιμούν -ανοιχτά- τα τουρκικά media, ο Κοτς θα δώσει το απαιτούμενο ποσό εμφανίζοντας το ως δωρεές τρίτων, πολλών τρίτων. Και έτσι, αφενός θα γελοιοποιήσει για ακόμη μια φορά το πλαίσιο του FFP, αλλά κυρίως θα πετύχει τον σκοπό του. Και βασικός εν όψει του μεταγραφικού παζαριού είναι να “χρυσώσει” τον Φορτούνη, Νο1 στόχο τόσο για τον κόουτς Γιανάλ όσο και όλον τον οργανισμό του τουρκικού συλλόγου.