Παληκάρι ο Ζήκος, 5ος στον Τελικό

Ο Κώστας Ζήκος ολοκλήρωσε την παρουσία του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου με την πέμπτη θέση στα 60μ. με χρόνο 6.67.

 

Ο αθλητής της ΓΕΑΤ  σίγουρα έκανε μία αξιοσημείωτη παρουσία και  στην πρώτη του συμμετοχή τερμάτισε στην πέμπτη θέση του τελικού των 60μ. με χρόνο 6.67.

Ο τελικός κρίθηκε στο νήμα με σχεδόν όλους τους αθλητές να τερματίζουν ταυτόχρονα. Πρώτος τερμάτισε ο Σλοβάκος, Γιαν Βόλκο με 6.60, δεύτερος ήταν ο Τούρκος (έχει καταγωγή από την Τζαμάικ), Εμρέ Μπαρνς και τρίτος ο Ολλανδρός, Γιόρις φαν Χόολ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Γιαν Βόλκο (Σλοβακία) 6.60

Εμρέ Μπαρνς (Τουρκία) 6.61

Γιόρις φαν Χοολ (Ολλανδία) 6.62

Ρίτσαρντ Κίλτι (Μ. Βρετανία)  6.66

Κώστας Ζήκος (Ελλάδα) 6.67

Αμάουρι Ζολιτάν (Γαλλία) 6.67

Οζιέ Εντομπουρούν (Μεγάλη Βρετανία) 6.67

Κέβιν Κρανζ (Γερμανία) 6.73

 

Ο Κώστας Μπανιώτης μετά την πολύχρονη παρουσία σε τελικούς και καλά πλασάρισμα μεγάλων διοργανώσεων κατάφερε και κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.
Ο έμπειρος αθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο υψος με 2,26 μ., σε έναν τελικό που μπορεί να μην πήγε πολύ ψηλά, ωστόσο ο αθλητής μας είχε τα αντανακλαστικά να λειτουργήσει σωστά και να πετύχει τον βασικό του στόχο.
Ο Μπανιώτης ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 2,18 μ., συνέχισε με ένα χαμένο άλμα στα 2,22 μ. και έπειτα πέρασε τα 2,26 μέτρα.