Μεγάλη μπάλα, μπορούσε “τρίποντο” !!!

1-1 στην έδρα του πρωτοπόρου Βόλου ο ΑΟΤ

Εάν πριν το ματς πρόσφεραν την ισοπαλία με 1-1 στον ΑΟ Τρίκαλα μέσα στην Νεάπολη επι του Βόλου οι «κυανέρυθροι» θα δεχόταν την προσφορά με μεγάλη χαρά. Στο τέλος όμως του σημερινού αγώνα τα Τρίκαλα δικαιούνται να αισθάνονται αδικημένα από την εξέλιξη του αγώνα καθώς θα μπορούσαν να πάρουν το τρίποντο.

Όπως μετά το παιχνίδι με την Σπάρτη φύγαμε με το κεφάλι σκυμμένο λόγω της κάκιστης εμφάνισης έτσι σήμερα φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά λόγω της εξαιρετικής απόδοσης της Τρικαλινής ομάδας που αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο τέταρτο στην συνέχεια αγωνίστηκε υποδειγματικά.

Τα Τρίκαλα στην συνέχεια βρήκαν τα πατήματα τους και όταν προηγήθηκαν κράτησαν με ασφάλεια το 0-1 και θα μπορούσαν να το διατηρήσουν μέχρι το τέλος ή και να σημειώσουν ένα δεύτερο γκολ στις πολλές ευκαιρίες που είχαν και η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι εξαιρετική αν δεν γινόταν το πέναλτι του Ταϊρη στον Μάντζη (σηκώνει κουβέντα) με το οποίο ισοφάρισε ο Βόλος.

Η κίνηση ματ

Η κίνηση ματ του Μίλος Κόστιτς ήταν η χρησιμοποίηση στο βασικό σχήμα του Λάσκαρη αντί του …μάγου Αντρονίκ. Ο υψηλόσωμος μέσος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι μαρκάροντας ψηλά τους παίκτες του Βόλου ανακόπτοντας πολλές δημιουργίες τους και δίνοντας ώθηση με μοναδικό τρόπο στις προσπάθειες του ΑΟΤ.

Εξαιρετικός όμως ήταν και ο Ντιαλό που έκανε το πιο μεστό παιχνίδι του από την μέρα που ήρθε στα Τρίκαλα κάνοντας καίριες επεμβάσεις και μεταβιβάζοντας με σιγουριά την μπάλα. Καθοριστικός και ο Τσιμίκας που πέρα από το γκολ είχε καλή παρουσία στο κέντρο όπου «πονάμε».

Το παιχνίδι

Τα Τρίκαλα αν και στα πρώτα λεπτά έδειξαν να μπαίνουν καλά στο παιχνίδι πολύ γρήγορα απώλεσαν την ψυχραιμία τους και με «αχίλλειο πτέρνα» την αριστερή τους πλευρά όπου ο Ντόσης δεν μπορούσε να ανακόψει τον Ντεντάκη άρχισαν να έχουν προβλήματα.

Μόλις στο 8’ οι γηπεδούχοι έχασαν διπλή ευκαιρία με Μάντζη και Ηλίόπουλο για να ακολουθήσουν δύο δοκάρια στο 9’ και το 14’ με τους Ντεντάκη και Ηλιόπουλο αντίστοιχα.

Τα Τρίκαλα είχαν προειδοποιήσει στο ενδιάμεσο με τον Τριανταφυλλάκο και στο 18’ ευτύχησαν να σκοράρουν με τον Τσιμίκα ο οποίος μέσα από την περιοχή με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Πίτκα.

Τα Τρίκαλα μετά το γκολ απέκτησαν αυτοπεποίθηση και κατάφεραν σχετικά εύκολα να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο ψάχνοντας παράλληλα την δεύτερη ζημιά.

Στο 49’ τα Τρίκαλα έχασαν μεγάλη ευκαιρία  για το 0-2!!! Ο Μαρκόφσκι μόνος απέναντι στον Πίτκα δεν μπόρεσε να τον νικήσει, ο Πάνος πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά ήταν οφσάιντ!!!

Ο Βόλος συνέχιζε να μην απειλεί και στο 64’ ο Τσιμίκας έκανε ένα εξαιρετικό σουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πίτκα.

Κόντρα στην ροή του αγώνα ο Ταϊρης έκανε πέναλτι στον Μάντζη (αυστηρή η απόφαση) και ο Πίτου Γκαρσία στο 68’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Αμέσως μετά ο Ντιαλό ανέκοψε σωτήρια τον Μάντζη που έμαπινε μόνος του στην περιοχή ενώ τα Τρίκαλα θα μπορούσαν στο 80’ να πάρουν προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια ο Σμυρλής σούταρε από μοναδική θέση πάνω σε σώματα αμυντομένων!!!

Τα Τρίκαλα επέμειναν και στο 86’ παραλίγο επικό αυτογκολ απο τον Πίτκα του Βόλου σε γύρισμα του Ηλιόπουλου!!!

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Τσοπουλίδης (Ξάνθης) με βοηθούς τους κ.κ. Διαμάντη, Τερζόπουλο (Έβρου) και 4ο τον κ. Γιουματζίδης (Πέλλας).

Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Καμπαγέρο του Βόλου και Μαρκόφσκι, Πάνο, Σμυρλή των Τρικάλων

ΝΠΣ Βόλος (Χουάν Φερνάντο): Πίτκας, Ντεντάκης, Πέντα, Γκαλίτσιος, Ενγκουεμ (46’ Λούκας Γκαρσία) Μάντζης, Καμπαγιέρο, Ηλιόπουλος, Κότο (73’ Δόρης), Πίτου Γκαρσία, Κόκας

ΑΟ Τρίκαλα (Μίλος Κόστιτς): Ταϊρης, Πάνος, Ντόσης, Γκότοβος, Ντιαλό, Τριανταφυλλάκος, Τσιάρας, Λάσκαρης, Τσιμίκας, Σμυρλής (80’ Σισέ), Μαρκόφσκι