Δεν τα κατάφερε με Φέντερερ ο Τσιτσιπάς

Έχασε στον τελικό του Ντουμπάι

Ο… πρίγκιπας υποκλίθηκε στον «Βασιλιά»! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα έδωσε όλα στον τελικό του Ντουμπάι, αλλά ο Ρότζερ Φέντερερ βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη και κατέκτησε τον 100ο τίτλο στην σπουδαία καριέρα του! Ο Ελβετός τενίστας κέρδισε με 2-0 σετ τον 20χρονο, που ξέμεινε από δυνάμεις και δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του «μαέστρου».

Ένα παιχνίδι, στο οποίο κυριάρχησε απόλυτα ο 37χρονος, που πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στη φετινή σεζόν. Ο Ρότζερ έμαθε το… μάθημά του από την ήττα στο Αυστραλιανό Οπεν, άλλαξε τακτική, πίεσε ασφυκτικά τον Στέφανο και… 100άρισε.

Ο Τσιτσιπάς από την άλλη, αναγκάστηκε να μείνει στην baseline, δεν είχε τα ανεβάσματα στο φιλέ που τον έχουμε συνηθίσει και μοιραία γνώρισε την ήττα από τον Φέντερερ. Μία ήττα, ωστόσο, που δεν αναιρεί την σπουδαία εβδομάδα που πραγματοποίησε ο 20χρονος στο Ντουμπάι, όπου πέτυχε 4 νίκες απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους.

Ο «Στεφ» άλλωστε, έγραψε ιστορία στο Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς με την πρόκριση στον τελικό μπήκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Φέντερερ έπαιξε σαν ένας πραγματικός Βασιλιάς. Ο 37χρονος, αλλά αειθαλής, Ρότζερ μπήκε δυνατά από την αρχή, έσπασε το σερβίς του Στέφανου στο πρώτο μόλις γκέιμ του παιχνιδιού και λίγο αργότερα προηγήθηκε με 2-0.

Ο Ελβετός τενίστας κράτησε το σερβίς του, παρότι στο 5-4 ο Στέφανος είχε δύο break points και με 6-4 έκανε το 1-0. Στο δεύτερο έγινε μια πραγματική μάχη. Οι δύο τενίστες μέχρι το 4-4 κρατούσαν με σχετική ευκολία τα σερβίς τους και όλα έδειχναν ότι το σετ θα πήγαινε στο τάι μπρέικ. Ο Στέφανος με το σκορ στο 4-4 προηγήθηκε με 30-0, αλλά ο Φέντερερ δεν τα παράτησε.

Πίεσε, κέρδισε πόντους από τα εύκολα λάθη του Τσιτσιπά και μετατρέποντας σε γκέιμ την μοναδική ευκαιρία που είχε έκανε το 5-4. Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά, δεν έχασε ούτε έναν πόντο και με 6-4 έκανε το 2-0, πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη.