Ο Θωμάς ήταν μία κάποια λύσις…

Τραγικός ο ΑΟΤ στο ντεμπούτο του Κόστιτς

Όπως έλεγε και ο Καβάφης στο περίφημο ποίημα του «και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους, ήταν και αυτοί μία κάποια λύσις». Ο …Βάρβαρος Θωμάς Γράφας έφυγε λοιπόν αλλά μαζί με την ηρεμία και το καλό κλίμα που επήλθε από την αλλαγή και που έφερε κόσμο στο γήπεδο ήρθε και η χειρότερη μακράν φετινή εμφάνιση του ΑΟΤ και η φυσιολογική ήττα από τον Απόλλων Πόντου με 0-1.

Ο Μίλος Κόστιτς μπορεί να παρέταξε την ομάδα με φουλ επιθετικό προσανατολισμό και είναι απορίας άξιο πως διάολο κατάφερε να μην κάνει έστω και ΜΙΑ τελική επιθετική προσπάθεια, ΕΝΑ σουτ σε 90 και πλέον λεπτά αγώνος.

Η έμπνευση πάντως του Κόστιτς αποδείχτηκε καταστροφική. Προτίμησε παίκτες χωρίς παιχνίδια στα πόδια τους οι οποίοι «κλάταραν» από ένα σημείο και μετά μη μπορώντας ούτε να περπατήσουν.

Σισέ, Γουερέ, Αντρονίκ είχαν μόνο κάποιες εκλάμψεις αλλά έδειξαν ότι θέλουν πολύ δρόμο για να μπουν σε επίπεδο αγώνων. Η αμυντική γραμμή εγκυμονούσε συνεχώς κινδύνους ενώ στο κέντρο δεν υπάρχει παίκτης που να μπορεί να κατεβάσει και να μεταβιβάσει την μπάλα ούτε για δείγμα.

Στα παραπάνω προσθέστε και τον τραυματισμό του Συμελίδη μόλις στο 20’ οπότε μπορείτε να αντιληφθείτε την εικόνα της ομάδας σήμερα που μπαίνει πια σε πολύ μεγάλες περιπέτειες. Ο Συμελίδης, ελλείψει άλλου επιτελικού, με την έξοδο του είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί το κέντρο και να μπουν τα Τρίκαλα σε θέση μειονεκτική από πολύ νωρίς.

Από την άλλη ο Απόλλων Πόντου έδειξε μία συγκροτημένη ομάδα σε όλες τις γραμμές, με αρχή, μέση και τέλος και κατάφερε σε μία από τις λίγες προσπάθειες που έκανε να πάρει το διπλό με γκολ του Αμαραντίδη στο 79’.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μπαϊλής από την Πρέβεζα. Απέβαλλε με δεύυερη κίτρινη κάρτα στον τον Αντρνίκ ενώ έδειξε κίτρινες κάρτες στους Γουερέ, Ντιαλό, Γκουγκούδη των Τρικάλων και τους Πάτα, Μπρίτο, Πορτουλίδη του Απόλλωνα Πόντου.

AO Τρίκαλα (Μίλος Κόστιτς): Ταϊρης, Ντιαλό, Γκότοβος, Πάνος, Ντόσης, Αντρονίκ, Τριανταφυλλάκος, Συμελίδης (20’ λ.τρ. Καπός), Μαρκόφσκι, Γουερέ (78′ Γκουγκούδης), Σισέ (60’ Υψηλός)

Απόλλων Πόντου (Δημ. Καλαϊτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Πάτας, Σουντουρά (84’ Κυβελίδης), Γεωργιάδης, Μπρίτο, Πορτουλίδης (82’ Καλογέρης), Αμαραντίδης, Χασομέρης, Καλαϊτζίδης (89’ Μπάμπης), Βλάχος, Ολαϊτάν