Με Μπουρούση και Κακλαμανάκη οι κλήσεις της Εθνικής

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους εκλεκτούς του Θανάση Σκουρτόπουλου ενόψει των αγώνων με την Γεωργία (21/2, Ηράκλειο) και την Γερμανία (24/2, Βαμβέργη) με τους οποίους θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Κίνα. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε 14 παίκτες, με τον αρχηγό της ομάδας, Γιάννη Μπουρούση, να αναμένεται να δώσει κανονικά το παρών για ακόμα μία φορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος κάλεσε για πρώτη φορά τον σέντερ του Λαυρίου, Δημήτρη Κακλαμανάκη, ο οποίος διανύει εξαιρετική σεζόν με την ομάδα.

Αναλυτικά η προεπιλογή: Γιάννης Αθηναίου (Προβάνς), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Περιστέρι) , Νίκος Γκίκας (Προμηθέας Πάτρας), Δημήτρης Κακλαμανάκης (Λαύριο), Λεωνίδας Κασελάκης (Προμηθέας Πάτρας), Δημήτρης Κατσίβελης (Προμηθέας Πάτρας), Αντώνης Κόνιαρης (ΠΑΟΚ), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (ΑΕΚ), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Μαυροειδής (Κολοσσός Ρόδου), Γιάννης Μπουρούσης (Ζετζιάνγκ Γκουάνγκσα), Λευτέρης Μποχωρίδης (Άρης), Χρήστος Σαλούστρος (Προμηθέας Πάτρας), Λίνος Χρυσικόπουλος (ΠΑΟΚ)