Καπράλος: Με περίπου 100 αθλητές στο Τόκιο

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Ελληνικής Επιτροπής, έβαλε ως στόχο τον αριθμό των αθλητών που θα βρεθούν στο Τόκιο το 2020

 

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Ελληνικής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, μίλησε στο gazzetta.gr για τη σημασία της συνεργασίας με τη Herbalife, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει και για το στόχο που υπάρχει όσον αφορά στον αριθμό των αθλητών που θα βρεθούν στο Τόκιο το 2020.

Το μεσημέρι της Τρίτης (26/2), παρουσιάστηκε η συνεργασία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με τη Herbalife. Μια συνεργασία που έχει στόχο οι αθλητές μας να έχουν την όσο το δυνατόν καλύτερη διατροφή γίνεται στην απαιτητική καθημερινότητά τους, πέρα από τη στήριξη που χρειάζονται για την προετοιμασία τους κατά τη διάρκεια της προολυμπιακής χρονιάς.

Ο πρόεδρος Σπύρος Καπράλος είπε

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, στην Ολυμπιακή Επιτροπή, που μια διεθνούς εμβέλειας εταιρία, όπως είναι η Herbalife έρχεται κοντά μας γιατί ξέρει ότι αυτή η βοήθεια που θα δώσει θα πάει κατευθείαν στους αθλητές μας, που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη.

Είμαστε σε προολυμπιακή χρονιά που θα κριθούν πολλές προκρίσεις για το Τόκιο και η Herbalife έχει δείξει έμπρακτα ότι και στηρίζει την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και τους ίδιους τους αθλητές. μετέχοντας στο πρόγραμμα “Υιοθετείστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Τόκιο”.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μέλλον κι ότι θα φέρει καλά αποτελέσματα για τον ελληνικό αθλητισμό, ακόμα καλύτερα για τους αθλητές και βεβαίως μ’ αυτόν τον τρόπο θα ακουστούν κι οι χορηγοί μας που προσφέρουν τόσα πολλά».

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος αριθμός αθλητών που θα βρεθούν στο Τόκιο;

«Στόχος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι να μπουν όσοι περισσότεροι αθλητές, να πιάσουν τα όρια και να προκριθούν σε όσα περισσότερα αθλήματα γίνεται. Το πόσοι αθλητές θα πάνε, εξαρτάται βεβαίως από τα ομαδικά αθλήματα, γιατί η πρόκριση σ’ ένα ομαδικό άθλημα φέρνει πολλούς αθλητές μαζί, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε κοντά στον αριθμό 100».

Βάσει της πείρας σας, αυτή η φουρνιά αθλητών είναι σε επίπεδο τέτοιο ώστε να σας κάνει να αισιοδοξείτε για κάτι καλύτερο από το Ρίο;

«Έχουμε αθλητές που είναι πεπειραμένοι, που έχουν δείξει την αξία τους κι αυτοί θα πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Έχουμε και μια φουρνιά αθλητών που έδειξε ότι έχουν τα εχέγγυα για να προχωρήσουν. Πήραν τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων και βεβαίως διεκδικούν πολλά περισσότερα στο μέλλον. Ελπίζω να συνεχίσουν και να είμαστε κοντά τους να τους βοηθάμε όσο μπορούμε».