Πέρασε κι από τη Λαμία ο ΠΑΟΚ-Νίκησε και ο Ολυμπιακός

Συνεχίζει την πορεία για την κατάκτηση του  φετινού  τίτλου ο ΠΑΟΚ

Ο “Δικέφαλος” με σκόρερ τον Βαρέλα πήρε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη που τον κρατάει στο +6 από τον Ολυμπιακό.

Ετσι  κατέκτησε την 11η νίκη του σε 12 ματς στη φετινή Super League.Μετά το 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι που σήμανε την πρώτη του φετινή γκέλα στο πρωτάθλημα, ο “Δικέφαλος” μετράει πλέον τρεις διαδοχικές νίκες κόντρα σε Παναιτωλικό (2-1), Ξάνθη (2-0) και Λαμία (1-0).
Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πιάσει υψηλή απόδοση, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από την επιθετικότητα της Λαμίας, ειδικά στο πρώτο μέρος, όμως ήταν αποτελεσματικός και με τον κεντρικό αμυντικό του Βαρέλα να ενεργεί δίκην επιθετικού, κατάφερε να πάρει το τρίποντο.
Μάκης Χάβος: “Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, το πρώτο ημίχρονο ήταν το καλύτερο που έχουμε κάνει ως τώρα. Στο δεύτερο μέρος δεν διαχειριστήκαμε καλά το ματς όταν έμεινε ο ΠΑΟΚ με 10 παίκτες”.
21:00
Ραζβάν Λουτσέσκου: “Τεράστια νίκη σήμερα, τεράστιοι τρεις πόντοι. Ήμασταν τυχεροί, παλέψαμε πολύ. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, το σημαντικότερο είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς. Το να είσαι αήττητος είναι σημαντικό για ματς, μας δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος”.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγμπα (67΄ Ρόμανιτς), Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπλάζιτς (76΄ Βάντερσον), Δημούτσος, Καραμάνος, Μπερτόλιο, Επσταϊν (85΄ Μαστούρ), Μπαράλες

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (72΄ Άκπομ, Μπίσεσβαρ (53΄ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς (64΄ Βέρνμπλουμ)

 

Αγχώθηκε αλλά νίκησε ο ΟΣΦΠ

Στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με 2-1 του Παναιτωλικού  Οι Ποντένσε (11′), Γκερέρο (25′) σκόραραν για τους παίκτες του Μαρτίνς, ενώ ο Καμαρά (70′) δύο λεπτά μετά την είσοδό του διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χαντάκια στο 53′.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και έβαλε από πολύ νωρίς τις βάσεις για τη νίκη. Μόλις στο 11′ ο Ποντένσε έκανε το 1-0 με το πλασέ του να κοντράρει στον Αργκους και να αλλάζει πορεία. Στο 25′ οι παίκτες του Μαρτίνς σε μία… δουλεμένη φάση διπλασίασαν τα τέρμα τους. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Βούκοβιτς πήρε την κεφαλιά κι ο Γκερέρο την έσπρωξε στα δίχτυα.

Τα πράγματα για τον Παναιτωλικό έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στο 53′ όταν ο Χαντάκιας είδε την 2η κίτρινη κάρτα κι άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και την πίεση που ασκούσε ο Ολυμπιακός, οι παίκτες του Δέλλα βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 70′ δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο ο Καμαρά με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια έκανε το 2-1 κι έδωσε άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κυνήγησε και το τρίτο γκολ, χωρίς όμως να ρισκάρει να αφήσει κενά στην άμυνα. Η μεγάλη φάση στα τελευταία λεπτά δεν ήρθε και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά (64′ Νάτχο), Ποντένσε, Φορτούνης (87′ Μπουχαλάκης), Ναουέλ (74′ Τοροσίδης), Γκερέρο

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Χαντάκιας, Άργκους, Ρόσα, Ντίας, Λουσέρο, Μάζουρεκ, Μανά (84′ Γιαννιώτης), Γουίλιαν (57′ Μαλής), Μοράρ (68′ Καμαρά)