Έσπασε το ρόδι με κατάθεση ψυχής

Ο ΑΟΚ κέρδισε τους Ίκαρους με 68-53

Βαθιά ανάσα πήρε η ομάδα της Καλαμπάκας καθώς έπρεπε να φτάσει στην 7η στροφή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη.

Μία νίκη που έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς επιτεύχθηκε επί των Ικάρων στο τοπικό ντέρμπι.

Οι παίκτες του Κώστα Σδράκα ήταν περισσότερο αποφασισμένοι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα σε αντίθεση με αυτούς των Ικάρων που δεν παρουσιάστηκαν στο γήπεδο με ομαδικό πνεύμα και πειθαρχία.

Κορυφαίος των γηπεδούχων ο Γκαντιάς που σημείωσε 19 πόντους και κατέβασε αμέτρητα ριμπάουντ έχοντας άξιο συμπαραστάτη του κάτω από τα καλάθια τον πολύπειρο Παπακώστα.

«Κλειδί» ήταν η εξαιρετική άμυνα που έπαιξε ο Μασάδης πάνω στον Φούντα. Ο αρχηγός των Ικάρων τα βρήκε δύσκολα με τον νεαρό και αυτό φάνηκε ότι μετά την αποβολή του Μασάδη στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου πήρε μπρος και φόρτωσε τα καλάθια των Καλαμπακιωτών.

Το «Βλαχάβειο» ήταν κατάμεστο και το ντέρμπι διεξήχθη σε ήρεμο και πολιτσμένο κλίμα χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Το παιχνίδι

Ο ΑΟΚ επέβαλλε από την αρχή το παιχνίδι του και μπήκε μπροστά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο με 18-9 παίζοντας κυρίως μέσα στην ρακέτα με τους Ίκαρους να εμφανίζονται αρκετά άστοχοι.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΑΟΚ πήρε βοήθεια και από την περιφέρεια, οι Ίκαροι συνέχισαν να είναι εκτός αγώνα και στο ημίχρονο ήταν μπροστά με 35-22.

Στο 3ο δεκάλεπτο η διαφορά ανέβαινε διαρκώς και έκλεισε στην μέγιστη τιμή της (+21) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια των Ικάρων να ξαναμπούν στο παιχνίδι ήρθε στην τελευταία περίοδο που έκαναν με το ξεκίνημα ένα 0-6 με τρίποντα των Φούντα,Αργύρη αλλά μέχρι εκεί. Ο Γκαντιάς με το πάθος και την μαχητικότητα του συμπαρέσυρε και τους υπολοίπους, έβαλε και πέντε καθοριστικούς πόντους και ο πιτσιρικάς ο Σούλκο και κρίθηκε το παιχνίδι.

Οι Ίκαροι τελείωσαν το παιχνίδι χωρίς τον Δημήτρη Μητσιάδη στον πάγκο τους καθώς ο Μπαρμπαρούσης έκανε πέμπτο φάουλ και στην συνέχεια δέχτηκε τεχνική ποινή. Επειδή δεν μπορούσε να του χρεωθεί άλλο φάουλ ο κανονισμός λέει πως αποβάλλεται ο προπονητής.

Νωρίτερα οι Ίκαροι είχαν δεχτεί και άλλη τεχνική ποινή γιατί είχαν μέσα στο παρκέ έξι παίκτες (!!!)

Τα δεκάλεπτα: 18-9, 35-24, 52-31, 68-53

ΑΟ Καλαμπάκας (Κώστας Σδράκας): Γετερίδης, Ούτος, Σπανός, Γαϊτανίδης 11 (3), Παουλεάνου 7 (2), Σούλκο 5 (1), Τούλας 2, Γκαντιάς 19 (1), Μασάδης 7 (1), Παπακώστας 13 (1), Κιουρτζίδης 4

Ίκαροι (Δημήτρης Μητσιάδης): Κολότσιος Αλ. 2, Βλάχος 7 (1), Κολότσιος Β. 2, Αργύρης 7 (2), Χατζής 5, Ντούρβας, Μπαρμπαρούσης, Μούμογλου 8, Φούντας 22 (2), Στάνκοβιτς