Ο Πετρούνιας έτοιμος για το Παγκόσμιο

Ξεκαθάρισε πως είναι έτοιμος να δώσει το 120% των δυνάμεων του

 

 

 

Λίγο πριν συμμετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυμναστικής στην Ντόχα, ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για να απόφασή του να αγωνιστεί κανονικά παρά τον τραυματισμό του στον αριστερό ώμο. Ο “Μίδας των κρίκων” αναφέρθηκε στο πρόβλημα του και δεν έκρυψε την αποφασιστικότητα του να διατηρήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.Ο σπουδαίος γυμναστής, , ξεκαθάρισε πως είναι έτοιμος να δώσει το 120% των δυνάμεων του για να καταφέρει να παραμείνει στην κορυφή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Sport24 Radio 103,3

Για το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα δεν μιλάει συχνά είπε:

“Το αποφεύγω, διότι έχω τον τραυματισμό μου και η ψυχολογία μου θέλει ειδική διαχείριση. Διότι αν δεν έχεις ψυχολογία, δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις στους αγώνες. Κάνω προσωπικό αγώνα για να μπορέσω να ανταποκριθώ”.

Για το ότι θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παρά τον τραυματισμό του και τι συμβαίνει με αυτόν:

“Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει από τις αρχές Ιανουαρίου. Δεν ήταν εύκολο να βρεθεί, καθώς είναι πάρα πολύ μικρό. Αλλά σε τέτοιες πιέσεις που δέχονται τα χέρια μου στους κρίκους ο ώμος μου βγάζει αντίδραση. Χρειάστηκε τρεις μαγνητικές για να το εντοπίσουμε και είναι ένα μικρό πρόβλημα στην κάτω μεριά του τένοντα. Επί της ουσίας βγάζει ως αντίδραση μία μεγάλη φλεγμονή, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό.

Ωστόσο, ο πόνος από τη φλεγμονή είναι δυσβάσταχτος. Στις 5 Νοεμβρίου έχω προγραμματισμένο το χειρουργείο και είναι τρεις ημέρες μετά τον τελικό του αγωνίσματος, στον οποίον, αν όλα πάνε καλά, θέλω να είμαι παρών. Ο λόγος που κάνουμε το χειρουργείο είναι για να σιγουρευτούμε ότι το πρόβλημα δε θα μεγαλώσει εν όψει του Τόκιο. Σε ένα χρόνο είναι το Παγκόσμιο πρόκρισης και σε ενάμιση οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οπότε θέλω να είμαι απολύτως καλά.

Ένας ακόμη λόγος που πήρα την απόφαση να αγωνιστώ είναι και για την ομάδα, για να μπει στις πρώτες 24 και να πάρει την πρόκριση για το επόμενο Παγκόσμιο. Χωρίς εμένα θα ήμασταν 5 βαθμούς πίσω και αυτοί οι βαθμοί σημαίνουν 25 θέσεις. Επίσης, έχω υποσχεθεί και στον εαυτό μου και τον κόσμο να διατηρήσω το σερί μου ως το 2021 και θέλω να το κρατήσω”.

Για το πως διαχειρίζεται τους πόνους που έχει και εάν θα τον επηρεάσουν στον αγώνα του στο Παγκόσμιο:

“Το θέμα είναι ότι πονάω πολύ σε συγκεκριμένες ασκήσεις. Με τον προπονητή μου έχουμε καταστρώσει ένα ολόκληρο σχέδιο για να αγωνιστώ. Δουλέψαμε πάνω σε ασκήσεις δύναμης, αλλά καθόλου πάνω στο τεχνικό κομμάτι, δηλαδή το φινάλε και στο να κάνω κατακόρυφο, διότι η περιστροφή του ώμου με πονάει πολύ.

Εκεί, λοιπόν, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία μου. Είμαι πιο δυνατός από ποτέ. Στο μόνο που υστερούμε σε σχέση με τους άλλους αθλητές είναι στις εκτελέσεις των προγραμμάτων. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν κάνει 30, 40 ή 50 προγράμματα πριν έρθουν στην Ντόχα κι εγώ κανένα”.

Για το αήττητο σερί που έχει από το 2015:

“Είμαι χαρούμενος που έχω αυτό το σερί και θα είμαι πιο χαρούμενος μόλις το διατηρήσω. Γιατί θα γίνει”.

Για το γεγονός ότι με το πρόβλημά του αυξάνονται οι πιθανότητες να σπάσει το αήττητο σερί του:

“Σίγουρα αυξάνονται, αλλά με απασχολεί καθόλου. Είμαι χαρούμενος που έχω το σερί και θα είμαι πιο χαρούμενος μόλις το διατηρήσω. Θα δώσω το 120% και θα καταβάλω διπλάσια προσπάθεια. Είναι θέμα καθαρού μυαλού, αυτοπεποίθησης και συγκέντρωσης.

Εφόσον δε μου λείπει η δύναμη, αυτό που πρέπει να κάνω είναι να διατηρήσω την ψυχραιμία μου για να κάνω σωστό φινάλε. Θα είμαι συγκεντρωμένος και το θέλω πολύ. Θεωρώ ότι έχω όλα αυτά τα στοιχεία”.

Για την τακτική στη γυμναστική:

“Είναι πολύ σωστό να ελέγχουμε τους αντιπάλους μας πριν αγωνιστούμε. Τους έχω δει, έχουμε δουλέψει σε όλες τις εκδοχές που μπορεί να δουλέψει σωστά ο ώμος μου, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα και χωρίς να αυξηθεί η φλεγμονή. Πηγαίνω συντηρητικά σε αυτά τα κομμάτια. Αυτή είναι η τακτική μου και θεωρούμε ότι θα λειτουργήσει.

Υστερώ σε θέμα προπονήσεων και επαναλαμβανόμενων προγραμμάτων, αλλά υπερτερώ σε εμπειρία και αυτοπεποίθηση. Το σημαντικό είναι ότι δεν υστερώ σε δύναμη. Και όπως είπε ο προπονητής μου, αν ήταν κάποιος άλλος αθλητής δε θα σκεφτόταν καν να τον πάρει στο Παγκόσμιο”.