Στη Φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου

Είχε προηγηθεί μία μαραθώνια απολογία που ξεκίνησε στις 9

 

Ο Γιάννος Παπαντωνίου λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 24ης Οκτωβρίου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, όπως και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, και οδηγήθηκε σε κλούβα της αστυνομίας προκειμένου να μεταβεί στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής και την επόμενη ημέρα να μεταβεί στη φυλακή, όπου και θα παραμείνει μέχρι νεοτέρας.

Είχε προηγηθεί μία μαραθώνια απολογία που ξεκίνησε στις 9 το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης. Ήταν δε τόσο δύσκολο το έργο όλων των παραγόντων που μετά από 12 ώρες απολογίες με μόλις ένα διάλειμμα μίας ώρας ενδιάμεσα η ανακρίτρια αποφάσισε -πράγμα ιδιαίτερα σπάνιο στα δικαστικά χρονικά- να διακόπτει τη διαδικασία λόγω κόπωσης, ορίζοντας νέο ραντεβού το πρωί της Τρίτης.

Επί συνολικά 16 ώρες ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του μάχη για να αντικρούσει την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, καθώς εμφανίζεται ότι έλαβε 2,8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα ζημιώνοντας παράλληλα το ελληνικό Δημόσιο κατά 400 εκατομμύρια ευρώ, για την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού στην γαλλική εταιρεία THALES, το 2003, καθώς και για εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα. Τα χρήματα αυτά, κατά την κατηγορία, διακινήθηκαν στο τραπεζικό σύστημα μέσα από λογαριασμούς και υπολογαριασμούς, ορισμένοι εκ των οποίων ανήκαν στη σύζυγό του, έτσι ώστε να χαθούν τα ίχνη της αρχικής προέλευσής τους.