Το έσωσε ο Ολυμπιακός, διπλό του ΠΑΟ στη Λάρισα

Αναλυτικά η βαθμολογία της 3ης αγωνιστικής

 

 

Το πρώτο γκολ του Μπίμπαρς Νάτχο με τη φανέλα του Ολυμπιακού ήταν αυτό που γλύτωσε τους «ερυθρόλευκους» από την εντός έδρας γκέλα με τον Αστέρα Τρίπολης, επικρατώντας 2-1 και κάνοντας το 3Χ3 στην Super League.

Οι Πειραιώτες βρέθηκαν κοντά στο φάσμα της πρώτης απώλειας βαθμών στο φετινό… μαραθώνιο, καθώς ο Τόνσο στο 68ο λεπτό είχε ισοφαρίσει προσωρινά το εξαιρετικό τέρμα του Μαντί Καμαρά (19’), ωστόσο, ο Μπίμπαρς Νάτχο ήταν ο «από μηχανής… θεός», μια και με πλασέ στις καθυστερήσεις, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και έδωσε το «τρίποντο» στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ματς μετά την διακοπή για το UEFA Nations League και λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του Europa League με την Μπέτις στο φαληρικό γήπεδο, δεν είχαν την ίδια… φρεσκάδα και μπλοκαρίστηκαν από την πολυπρόσωπη άμυνα των Αρκάδων του Σάββα Παντελίδη. Όμως, έστω και με δύσκολο τρόπο απέφυγαν την γκέλα και συνεχίζουν με το απόλυτο στο φετινό πρωτάθλημα.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ματίας Γιόχανσον που πέτυχε δυο γκολ ο Παναθηναϊκός πέρασε με 3-1 από τη Λάρισα και έκανε το 3/3 στο Πρωτάθλημα

Συνεχίζοντας να ενθουσιάζει τον κόσμο του, ο Παναθηναϊκός πέρασε και από τη Λάρισα και με το δεύτερο του διπλό (3-1) διατήρησε το απόλυτο στη Σούπερ Λίγκα.

Δυο γκολ του ασυγκράτητου Γιόχανσον (28’, 63’) σφράγισαν τους πρώτους βαθμούς του «τριφυλλιού» στη Σούπερ Λίγκα, ενώ ο Χατζηγιοβάνης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα (πετυχαίνοντας με πέναλτι το πρώτο του τέρμα).

Λίγη η ΑΕΛ, δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από το να μειώσει πρόσκαιρα το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φατιόν (66’), έπειτα από χέρι του Μαυρομάτη. Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του, σβήνοντας την περσινή τιμωρία. Η Ξάνθη έκανε πολύ καλή εμφάνιση αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Παναιτωλικό στην έδρα της, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες αλλά ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού Κυριακίδης έκανε μεγάλη εμφάνιση. Θα πρέπει πάντως να σταθεί κάποιος και στο γκολ που πέτυχε ο Παναιτωλικός, το οποίο ήταν δώρο του Ζίφκοβιτς.

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πολύ μεγάλο λάθος του τερματοφύλακα της Ξάνθης, Ζίφκοβιτς και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρόπο να προηγηθούν στο 21′.

Ο γκολκίπερ της ομάδας της Θράκης έκανε τεράστιο λάθος, δίνοντας… πάσα στον Μοράρ και ο παίκτης του Παναιτωλικού δεν είπε όχι στο «δώρο» ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους

Η 3η αγωνιστική

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-3 (21′ Παπαστεριανός – 37′ Ελ Καντουρί, 45’+4′ Μάτος, 53′ Ζαμπά).

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (79′ Ελ-Χέλβε – 41′ Λεό, 60′ Νικολιάς).

ΑΕΚ – Πανιώνιος 4-0 (45’+1′ Πόνσε, 58′ Μπακασέτας, 84′ & 90’+2′ Κλωναρίδης).

Ξάνθη – Παναιτωλικός 1-1 (42′ Γέντρισεκ [πέν.] – 21′ Μοράρ)

ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 1-(65′ Φατιόν [πέν.] – 28′ & 63′ Γιόχανσον, 89′ Χατζηγιοβάνης [πέν.])

Ατρόμητος – Λαμία 1-0 (43′ Κουλούρης)

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1 (19′ Καμαρά, 90’+2′ Νάτχο – 67′ Τόνσο).

 

Αναλυτικά η βαθμολογία της 3ης αγωνιστικής με μοναδική εκκρεμότητα το αυριανό ματς, Άρης – Λεβαδειακός:

1.Ολυμπιακός   9
2.ΑΕΚ   9
3.ΠΑΟΚ   7*
4.Ατρόμητος   7
5.ΑΡΗΣ   6
6.Παναιτωλικός   4
7.Παναθηναϊκός   3**
8.Λεβαδειακός   3
9.ΠΑΣ Γιάννινα   3

10.Λάρισα   3
11.Ξάνθη   2
12.ΟΦΗ   1
13.Πανιώνιος   1
14.Αστέρας Τρίπολης   0
15.Απόλλων Σμύρνης   0
16.Λαμία   0