Η ΕΠΟ πέρασε τις αλλαγές και έσωσε τον ΠΑΟ

 Μεταγραφικοί περιορισμοί και… -6 για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες

Παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA -η Παγκόσμια Ομοσπονδία, άλλωστε, έχει «καπελώσει» τη διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου- συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/5) η ΕΠΟ και «πέρασε» τις αλλαγές στις ποινές για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια για τη Super League της επόμενης περιόδου.

Έτσι, ο υποβιβασμός αντικαθίσταται με αφαίρεση έξι βαθμών και με περιορισμούς στις μεταγραφές που είναι οι εξής:

1) Οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια θα μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών (όχι κοινοτικούς, μόνο παίκτες με δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα).

2) Στη μεταγραφική περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου, θα μπορούν να αποκτήσουν ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, Έλληνα ή ξένο.

3) Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα μπορούν να αποκτήσουν ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών και κανέναν ξένο (φυσικά πάντα θα μπορεί απεριόριστους Έλληνες κάτω των 23 ετών).

4) Θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μόνο 2 ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Αυτές οι ανανεώσεις μπορούν να γίνουν και οι δύο το καλοκαίρι ή και οι δύο τον Γενάρη ή μία το καλοκαίρι και μία τον Γενάρη.

5) Στις 2 ανανεώσεις συμβολαίων που δικαιούνται να κάνουν, απαγορεύεται η αύξηση των αποδοχών στους ποδοσφαιριστές.

6) Σε όλες τις νέες μεταγραφές, απαγορεύεται τα συμβόλαια να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ (οι αποδοχές του κάθε νέου ποδοσφαιριστή θα έχουν αυτό το ποσό ως ανώτατο).

7) Σε κάθε μεταγραφή ή δανεισμό, απαγορεύεται να δίνονται χρήματα σε άλλη ομάδα (για μεταγραφή δηλαδή αποκτούνται μόνο ελεύθεροι ποδοσφαιριστές).

Διαφωνία

Οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια λόγω κριτήριου βιωσιμότητας θα τιμωρούνται με πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Η UEFA, πάντως, ζήτησε η ποινή για τις ομάδες που θα έχουν πρόβλημα με το κριτήριο βιωσιμότητας (δεν θα έχουν εγγυημένα έσοδα για παράδειγμα) να είναι πιο αυστηρή και ειπώθηκε ότι το πρόστιμο των 20.000 ευρώ είναι προσωρινό, για τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για την επόμενη περίοδο.

Τη νέα χρονιά άλλωστε, οι ποινές που θα επιβληθούν θα τεθούν εκ νέου στο τραπέζι.