‘Ανοδος του ΠΑΣ με Τρικαλινό χρώμα!

pas-6

Τρεις Τρικαλινοί συνέβαλαν στην άνοδο.

Ο Κώστας Σδράκας στο τιμόνι και με πρώτα βιολιά τον Ντόρη Πανάρα και τον Βασίλη Πάτρα έφεραν τον Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα στην Γ’ Εθνική. Το Basketa.gr έκανε ένα ωραίο αφιέρωμα στο οποίο μιλούν και οι Σδράκας, Πανάρας.

Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε στη Γ’ Εθνική με τρόπο πανηγυρικό και έρχεται με σκοπό την καταξίωση (και) στο ελληνικό μπάσκετ, με το Basketa.gr σας παρουσιάζει τον ηπειρώτικο σύλλογο, το πώς ξεκίνησαν όλα για την «φρενήρη» πορεία του, τους πρωταγωνιστές και τα όνειρά του, μέσα από τα μάτια του προέδρου, Γιάννη Μάντζιου, του προπονητή, Κώστα Σδράκα, καθώς κι εκείνα δύο μεγάλων προσωπικοτήτων του παρκέ, του αρχηγού, Παναγιώτη Μάντζιου, και του Θοδωρή Πανάρα.

Όταν ακούει κανείς τις δύο λέξεις «ΠΑΣ Γιάννινα», εύλογα το μυαλό του θα πάει στο ποδόσφαιρο. Πρόκειται, άλλωστε, για μία από τις μεγαλύτερες επαρχιακές ομάδες όλων των εποχών στο άθλημα, με τρομερή παράδοση και, σε γενικές γραμμές, σταθερή παρουσία στους κορυφαίους συλλόγους της χώρας. Μια συνήθεια που έχει μεγαλώσει… γενιές Ηπειρωτών, που έχουν κάθε δικαίωμα να καραμαρώνουν για τον «Άγιαξ» τους.

Ας αρχίσουμε, όμως, να συνηθίζουμε στην ιδέα ενός εξίσου επιτυχημένου εγχειρήματος και στο μπάσκετ! Όλα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο ΠΑΣ «απορρόφησε» την ομάδα του Βίκου Ζαγοροχώρια, για να ξεκινήσει η υλοποίηση του μεγάλου ονείρου, για ένα ισχυρό όνομα σε συνδυασμό με την παρουσία ενός μεγάλου χορηγού (Βίκος), ώστε επιτέλους το μπάσκετ της περιοχής να αποκτήσει ένα σπουδαίο εκπρόσωπο.

«Η ευκαιρία να βγάλουμε το γιαννιώτικο μπάσκετ από τη μιζέρια»

Πρόεδρος σε αυτή την ομάδα επιλέχθηκε ο Γιάννης Μάντζιος, γνωστός για την επιχειρηματική του δράση, κατέχοντας αλυσίδα ζαχαροπλαστίων ο οποίος σχετικά με την ιδέα αυτή και το πώς ξεκίνησε να εφαρμόζεται, εξήγησε στο Basketa.gr πως «Δεν ήταν ακριβώς δική μου απόφαση. Ξεκίνησε από τους ανθρώπους του ΠΑΣ αυτή η προσπάθεια, με τον πρώην πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Κώστα Αναστασίου, τον Βαγγέλη Παπαγγέλη, τον οποίο θεωρώ «ψυχή» αυτής της ομάδας, και την εταιρεία «Βίκος». Όλες οι πλευρές εμπιστεύτηκαν εμένα, για να γίνω… ο νονός και να ηγηθώ, έχοντας εμπειρία στο τοπικό μπάσκετ. Είδα με καλό μάτι εξαρχής αυτή την ιδέα και δε θα μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό, όταν πρόκειται για ένα όνομα σαν τον ΠΑΣ κι έναν τόσο μεγάλο χορηγό, όπως ο Βίκος. Είναι η ευκαιρία να ξεκολλήσουμε το γιαννιώτικο μπάσκετ από τη μιζέρια». Όσον αφορά το πώς πείστηκε να γίνει… νονός, όπως ο ίδιος λέει; «Όλα μαζί έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Η παρουσία του Βίκου και του Παπαγγέλλη, μαζί με το μεγάλο όνομα του ΠΑΣ, αποτελούσαν μία καλή αρχή για να φτιάξουμε την ομάδα, με τις δικές μου παράλληλες γνωριμίες στο μπάσκετ της Βορείου Ελλάδας. Πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, μετατρέποντας ΚΑΕ αυτή την ομάδα», είπε.

Προπονητής της ομάδας ανέλαβε ο Κώστας Σδράκας, που είχε μόλις προσληφθεί στον Βίκο Ζαγοροχώρια και επιλέχθηκε να μείνει, έχοντας παραστάσεις στις εθνικές κατηγορίες και γνώση του τοπικού μπάσκετ. Πώς πείστηκε, όμως, να γίνει εκ των βασικών φυσιογνωμιών σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα; «Αυτό που μου έκανε το «κλικ», ήταν το όραμα της διοίκησης και του χορηγού της ομάδας, θέλοντας να πάνε την ομάδα πολύ ψηλά στις εθνικές κατηγορίες. Παράλληλα, υπήρχαν στις τάξεις της αθλητές επιπέδου Γ’ Εθνικής, με τις προσθήκες των Πανάρα-Πάτρα να μας «εκτοξεύουν». Δε θα μπορούσα, φυσικά, να αφήσω να περάσουν αψήφιστα το brand name του ΠΑΣ Γιάννινα και τον κόσμο που έχει αυτή η ομάδα. Εν ολίγοις, συνέπιπταν οι φιλοδοξίες μου, με αυτές της διοίκησης και του κοινού», απαντά ο ίδιος στο Basketa.gr. Αρχηγός του ΠΑΣ είναι ο Παναγιώτης Μάντζιος, ο οποίος στην ίδια ερώτηση απάντησε πως «ακούγαμε όλοι για την ένωση των δύο ομάδων, του Βίκου Ζαγοροχώρια και του ΠΑΣ Γιάννινα, και άρεσε σε όλους μας πολύ σαν ιδέα. Κι αυτό, γιατί νιώθουμε πως ξεκίνησε μία σημαντική προσπάθεια, για να βρεθεί ψηλά το μπάσκετ της περιοχής μας».

Και πράγματι, τα μεγάλα όνειρα της ομάδας φάνηκαν εξαρχής, φέρνοντας στις τάξεις της παίκτες εγνωσμένης αξίας, όπως ο Θοδωρής Πανάρας. Στα 41 του χρόνια διάλεξε να ακολουθήσει επίσης το όνειρο και, αναφορικά με το κίνητρο που τον οδήγησε στο να δεχτεί, επεσήμανε στο Basketa.gr, ότι «η προοπτική του ΠΑΣ Γιάννινα για μένα ήταν ακριβώς… ο ίδιος ο ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι ένα μεγάλο brand name, γνωστό σε ολόκληρη την χώρα, που στηρίζεται από ένα σπουδαίο χορηγό, όπως ο Βίκος, ενώ η προσέγγιση των ανθρώπων του στο μέρος μου ήταν εξαιρετική από την πρώτη στιγμή. Γνωρίζω, επίσης, τον κόουτς και τους συμπαίκτες μου εδώ και πολλά χρόνια, οπότε μαζί με το φιλόδοξο πλάνο των παραγόντων της ομάδας, μπορώ να πω πως βρήκα μία πρόταση δελεαστική στα χέρια μου, απίθανο να μην τη δεχθώ». Και το κίνητρό του δε σταματά να υπάρχει, καθώς θα συμπλήρωνε πως «έχω συμφωνία με την ομάδα για δύο χρόνια. Μακάρι να είμαι καλά και του χρόνου, για να είμαι πάλι εκεί και, αν αντέχω θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Ειδάλλως, θα αποσυρθώ και βλέπουμε τι μπορεί να ακολουθήσει».

«Να γίνουμε ο μεγάλος εκπρόσωπος της Ηπείρου, να φτάσουμε για αρχή στην Α2»

Ακούσαμε από τον πρόεδρο, Γιάννη Μάντζιο, την κουβέντα περί δημιουργίας ΚΑΕ. Συμπεράναμε, λοιπόν, πως στα Ιωάννινα «κυνηγούν» σπουδαίες διακρίσεις και ο ίδιος συμφώνησε. «Ας φτάσουμε πρώτα στην Α2 και μετά… βλέπουμε. Η Α1 είναι ένα μακρινό όνειρο, το οποίο βέβαια θα αποτελεί μεγάλη χαρά, αν το φτάσουμε, αλλά προς το παρόν ταβάνι μας είναι η Α2», ανέφερε και ο Κώστας Σδράκας το ενστερνίζεται: «Η πρώτη μας κουβέντα, ήταν ότι η ομάδα θα είχε θέση στη Γ’ Εθνική την επόμενη σεζόν και οι πρώτες μας κουβέντες αφορούσαν ακριβώς αυτό το θέμα. Μετά δείξαμε, κιόλας, ότι μπορούσαμε να υλοποιήσουμε αυτό το στόχο».

Εν ολίγοις, λοιπόν, στόχος του ΠΑΣ είναι να γίνει ο μεγάλος εκπρόσωπος του ηπειρώτικου μπάσκετ στις εθνικές κατηγορίες. «Αυτός είναι ο στόχος, βεβαίως. Ο ΠΑΣ θέλουμε να γίνει ο μεγάλος εκπρόσωπος της περιοχής και στο μπάσκετ. Έχουμε όρεξη και μεγάλες φιλοδοξίες, αξιοποιώντας παράλληλα τα ταλέντα που διαθέτει το ηπειρώτικο μπάσκετ», θα επιβεβαιώσει ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου.

Και η προσπάθεια είχε την πρώτη της επιβράβευση, με την ομάδα να ανεβαίνει αήττητη στη Γ’ Εθνική. «Έχουμε ξεκινήσει πολύ δυνατά, γιατί δεν κάναμε ήττα στο πρωτάθλημα και ο κόσμος αμέσως ανταποκρίθηκε, βλέποντας τι κάνουμε. Όλοι οι οπαδοί του ΠΑΣ, και φυσικά οι οργανωμένοι, είναι μαζί μας, καθώς με τις επιτυχίες μας τους δείξαμε να καταλάβουν, για ποιο λόγο δημιουργήθηκε η ομάδα», παραδέχεται ο αρχηγός, που προσθέτει πως «το μπάσκετ μίας πόλης, σαν τα Ιωάννινα, πρέπει να είναι πολύ ψηλά και θέλω να συνεισφέρω σε αυτό, μιας και είμαι από την πόλη. Υπάρχουν και πιο μικρές πόλεις με μεγαλύτερες επιτυχίες, οπότε είναι χρέος μας να προχωρήσουμε στον ίδιο δρόμο». Παράλληλα, δεν αρνήθηκε να σχολιάσει επίσης το ζήτημα των μεγάλων στόχων του ΠΑΣ, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό έχουμε καταλάβει όλοι και αυτό το μήνυμα… έχουμε λάβει. Πρέπει να βάλουμε τις βάσεις, για να φτάσουμε ψηλά, και να μην κάνουμε πολύ μεγάλα όνειρα από την αρχή. Τώρα κάναμε το πρώτο «βήμα», για να γίνει ο ΠΑΣ μία μεγάλη ομάδα μπάσκετ για τα δεδομένα της πόλης και να μπούμε στον χάρτη του ελληνικού μπάσκετ».

Υπάρχει και κάτι τελευταίο, βέβαια, που πρέπει να επεξηγήσει εδώ ο αρχηγός. Το τι έφταιγε, δηλαδή, σε προηγούμενες προσπάθειες ομάδων της περιοχής. «Στις άλλες ομάδες που είχαν δημιουργηθεί, κανείς δεν έβαζε τον εαυτό του συνήθως κάτω από την ομάδα. Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας, είναι η ομάδα να τοποθετείται πάνω από οποιοδήποτε συμφέρον και όταν γίνεται αυτό, όπως τώρα στον ΠΑΣ… καλή ώρα, πιστεύω πως στη συνέχεια όλα μπορούν να πάνε καλά. Σε άλλες εποχές γινόταν προσπάθεια να εκμεταλλευτούν άτομα την ομάδα για το «εγώ» τους, αλλά εμείς έχουμε ως συμφέρον το στόχο που θέτουμε». Ξεκάθαρος…

 

«Ο ΠΑΣ είναι ένας και ενιαίος»

Καλή θα μπορούσε να είναι η απορία, για το… πώς εξέλαβαν αυτή την ιδέα οι άνθρωποι από την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Η απάντηση του προέδρου, Γιάννη Μάντζιου, είναι αφοπλιστική: «Η ποδοσφαιρική ομάδα είδε επίσης πολύ θετικά αυτή την προσπάθεια. Είναι πολύ καλοί φίλοι οι άνθρωποι στη διοίκησή της και μεγάλοι μας συμπαραστάτες, όπως κι εμείς στηρίζουμε πάντοτε το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΣ είναι… ένας κι έτσι θα συνεχίσουμε. Οι διοικήσεις, οι αθλητές, οι προπονητές, οι απλοί φίλαθλοι και οι οργανωμένοι οπαδοί, είναι μία «γροθιά» για τον ΠΑΣ Γιάννινα και αυτό το καταλαβαίνει, όποιος δει το πόσο μας αγκάλιασαν στο γύρο του θριάμβου που κάναμε στους Ζωσιμάδες».

Την τρομερή παρουσία του κόσμου θέλησαν να εξάρουν και όσοι ακόμη μίλησαν στο Basketa.gr. «Ενώ είχα στο μυαλό μου το μεγάλο όνομα του συλλόγου, τις τελευταίες εβδομάδες ήταν που κατάλαβα την πραγματική μας δυναμική, ενώ συνειδητοποίησα ότι αυτό που σκεφτόμουν ήταν… πολύ μικρό. Ο ΠΑΣ έχει τη δική του ιστορία και είναι ενιαίος, με τον κόσμο να βοηθά ακόμη και στο μπάσκετ Γυναικών. Οι φιλοδοξίες μεγαλώνουν και αυτός είναι ο 6ος παίκτης μας. Πρέπει να σκεφτείται, ότι στην Ναύπακτο είχαμε και τη συμπαράσταση αρκετών οπαδών μας, που είχαν έρθει ακόμη και από την Πάτρα ή την Αθήνα», θα πει ο Κώστας Σδράκας, ενώ το ίδιο εντυπωσιασμένος ήταν και ο Θοδωρής Πανάρας, λέγοντας πως «και να στο περιγράψω… δε θα ανταποκρίνεται σε ό,τι συνέβη. Ο κόσμος επεφύλασσε μία μεγάλη αγκαλιά στην ομάδα μας, εμείς το χαρήκαμε πραγματικά και όλοι διψούμε για να μεγαλώσει ο ΠΑΣ και στο μπάσκετ. Κάνουμε, ήδη, τα σχέδια μας για του χρόνου, με τους οπαδούς να σκέφτονται ήδη τις εκδρομές που θα κάνουν, για να μας συμπαραστέκονται και στη Γ’ Εθνική. Αυτό έχει σημασία, εξάλλου, ότι δηλαδή είμαστε όλοι μία γροθιά».

«Φτιάξαμε μία ομάδα με βάση… τη Γ’ Εθνική»

Η ομάδα, λοιπόν, όπως αναφέραμε και νωρίτερα, έκανε «περίπατο» στην φετινή Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ, με 18 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα και «σαρώνοντας» Ναύπακτο και IBC στα playoffs, για να έρθει η κούπα. Όσα σχεδιάζονταν το περασμένο καλοκαίρι, όμως, έγιναν με βάση το τι χρειάζεται μέσες-άκρες για… την επόμενη Γ’ Εθνική, με τον Γιάννη Μάντζιο να εξηγεί πως «κάναμε μία ομάδα με βάση… τη Γ’ Εθνική. Όλοι οι παίκτες μας ανήκουν σε αυτό το επίπεδο και αυτό μας έκανε πολύ εύκολη τη δουλειά στο τοπικό πρωτάθλημα, το οποίο είναι αρκετά φτωχό σε ποιότητα, αν εξαιρέσουμε το IBC, τη Βόνιτσα και την Ναύπακτο μαζί με εμάς. Κάνει, φυσικά, πολύ εύκολη και τη δουλειά μας στο σχεδιασμό εν όψει Γ’ Εθνικής, ώστε να βάλουμε πλώρη για τις επόμενες ανόδους που σχεδιάζουμε».

Ο Κώστας Σδράκας συμφωνεί. «Από πέρυσι το καλοκαίρι που αρχίσαμε να υλοποιούμε το πρότζεκτ, ο στόχος ήταν πράγματι να μπουν οι σωστές βάσεις, αγωνιστικά και διοικητικά. Αυτές έχουν όντως μπει και δε θα χρειαστούν πολλές αλλαγές αυτό το καλοκαίρι. Θέλουμε να κρατήσουμε την ίδια «μαγιά», εμπλουτίζοντας λίγο παραπάνω το τεχνικό επιτελείο και το ρόστερ με άτομα εγνωσμένης αξίας», επαύξησε ο Ελληνας κόουτς, που θέλει να δει την ομάδα του να κάνει πορεία πρωταθλητισμού στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία. «Αν και είναι πολύ νωρίς, το όνομα και το μέγεθος του ΠΑΣ αυτό επιτάσσουν. Αυτό που πρέπει οι παίκτες μου να κάνουν, είναι να «ματώνουν» την φανέλα στα 40 λεπτά κάθε αγώνα και να προπονούνται σκληρά. Αν συμβαίνει αυτό, στο τέλος τα αποτελέσματα θα μας δικαιώσουν», αναφέρει στο Basketa.gr.

Η άποψη ενός πολύπειρου παίκτη, σαν τον Θοδωρή Πανάρα, είναι εξίσου σημαντική για αυτό το θέμα, του τι πρέπει να κάνει δηλαδή η ομάδα, για μία εξίσου σπουδαία πορεία. «Πρέπει να συσπειρωθούμε ακόμη περισσσότερο, να υπάρχει οικονομική σταθερότητα, να είμαστε υγείς και να μείνουμε ταπεινοί, γιατί η αλαζονεία πληρώνεται. Είμαι, επίσης, από τους ανθρώπους που πιστεύουν, ότι με την πολλή προπόνηση, τα αποτελέσματα έρχονται αργά ή γρήγορα», θα πει ο ίδιος.

«Μοναδική εμπειρία αυτή η χρονιά»

Τι ξεχώρισαν οι πρωταγωνιστές αυτού του θριάμβου; Σειρά του αρχηγού, Παναγιώτη Μάντζιου, να απαντήσει πρώτος: «Θα μου μείνει, το ότι πετύχαμε το στόχο μας παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ. Μας έλεγαν, άλλωστε, ότι αν παίζαμε το μπάσκετ που θέλαμε, δεν είχαμε τίποτα να φοβηθούμε και αυτό όντως έγινε. Το ευχαριστηθήκαμε όλοι, από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο αθλητή, καθώς κάθε φορά στο γήπεδο ήταν γιορτή και διασκέδαση για εμάς. Η επίτευξη των στόχων, προήλθε από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια».

Από κοντά και ο Θοδωρής Πανάρας, που έβαλε ξανά στην «εξίσωση» τους οπαδούς. «Αυτό που κρατάω, είναι το δέσιμο της ομάδας αυτής. Από την 21η Αυγούστου που ξεκινήσαμε την προετοιμασία, μέχρι τη μέρα που σηκώσαμε την κούπα, ενωθήκαμε όλοι μαζί με έναν κοινό στόχο και, σε συνδυασμό με τη στήριξη των οπαδών μας, ήταν μία μοναδική εμπειρία για εμένα. Πρέπει να τονίσουμε, σε αυτό το σημείο, το μεγάλο μερίδιο που κατέχουν οι οπαδοί μας για αυτή την επιτυχία. Ήταν παρόντες, όπου κι αν παίξαμε, κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό, γιατί έδειχνε τη δυναμική μας», ήταν το δικό του σχόλιο.

Ο κόουτς Σδράκας θα έδινε τα εύσημα στους αθλητές τους, αναφέροντας ότι «ήταν όλοι οι παίκτες σοβαροί, από το πρώτο φιλικό μέχρι το τελευταίο επίσημο παιχνίδι, χαρακτηριζόμενοι από σοβαρότητα, έντονη επιθυμία για την νίκη και πειθαρχία. Το έκαναν με όλες τις ομάδες, ανεξαρτήτως επιπέδου, κι έπαιξαν σε όλα τα παιχνίδια πολύ καλά, ιδιαίτερα στα playoffs που έκριναν τον τίτλο. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, που ήταν οι πρωταγωνιστές και τους οφείλουμε, ό,τι καλό έχει συμβεί».

«Ομάδα που θα παίζει όμορφο μπάσκετ και με… μόνιμη δίψα»

Οι Παναγιώτης Μάντζιος και Θοδωρής Πανάρας, πάντως, δεν είναι δα και… νεαροί. Ο αρχηγός 33 ετών, ο «γερόλυκος» των εθνικών κατηγοριών στα 41. Είναι, λοιπόν, ο ΠΑΣ η τέλεια ευκαιρία και για τους δύο, για μία τελευταία σπουδαία αποστολή; «Είμαι προς τη δύση της καριέρας μου και από τότε που ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, με την αντίστοιχη πρόταση που μου έγινε, δέχθηκα αμέσως. Όσον αφορά το ρόλο του αρχηγού, διαλέχθηκα από τα παιδιά και ο ρόλος μου είναι να γίνουμε μία ομάδα, που θα παίζει όμορφο μπάσκετ και όλα τα παιδιά θα έχουν ακριβώς αυτή την επιδίωξη. Το να μαζευτούμε… απλά για να γίνουμε πρωταθλητές, δεν μπορεί να οδηγήσει κάπου, και πρέπει να συνεργαστούμε όλοι, για να γίνει κάτι καλό. Ακούγοντας το τι σκέφτονται η διοίκηση, ο χορηγός και ο προπονητής, λοιπόν, δελεάστηκα και αποφάσισα στα λίγα χρόνια που μου απομένουν, να στηρίξω μία σοβαρή προσπάθεια που επιτέλους καταβάλλεται», ήταν η απάντηση του Παναγιώτη Μάντζιου.

Ο Θοδωρής Πανάρας, πάντως, αφού πρώτα αισθάνθηκε την ανάγκη να σχολιάσει, ότι «θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΠΑΣ, τους συμπαίκτες μου, τους φιλάθλους και τον προπονητή της ομάδας. Χωρίς τη συμβολή όλων αυτών, δε θα είχε συμβεί απολύτως τίποτα από όλα αυτά, για τα οποία μόλις συζητήσαμε», είπε… με το δικό του τρόπο, ότι διόλου έτοιμος αισθάνεται να σταματήσει. «Δεν το έχω σκεφτεί ακόμη. Δεν υπάρχει στο μυαλό μου η σκέψη να σταματήσω, αλλά ναι, όταν το πάρω απόφαση, θέλω να τελειώσω με μία άνοδο και όμορφες αναμνήσεις», πρόσθεσε.

Γιατί μένει, όμως; Για έναν παίκτη που έχει περάσει τόσα χρόνια στα παρκέ, η απάντηση δεν είναι τόσο δύσκολη και αυτός που είναι… σαν το παλιό καλό κρασί, την έχει στο «τσεπάκι»: «Είναι η αγάπη για το μπάσκετ. Αν δεν είμαι στο γήπεδο, τότε… δεν είμαι ζωντανός. Ξέρετε πολύ καλά, άλλωστε, πως δεν κάνεις κάτι καλά, δεν το αγαπάς, κι εγώ βρίσκομαι στα παρκέ για 32 συνεχόμενα χρόνια. Δεν μπορώ να φανταστώ ακόμη τον εαυτό μου εκτός αυτού. Θέλω να συνεχίσω να κερδίζω, να πετυχαίνω και να βρίσκομαι σε μία ομάδα που θα αποπνέει υγεία».

Η ομάδα αυτή, πάντως, δε θα είναι «καράβι» προσωπικών φιλοδοξιών, όπως απόρρευσε και από τα λόγια των δύο πολύπειρων αθλητών, αλλά και από εκείνα του τεχνικού τους. «Επειδή βρίσκομαι εδώ και πολλά χρόνια στον χώρο, θέλω σίγουρα να φτάσω και προσωπικά όσο πιο ψηλά μπορώ, αλλά οι φιλοδοξίες μου πρέπει πάντοτε να συμπίπτουν με αυτές του συλλόγου. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους, γιατί όλοι μαζί πρέπει να συμβαδίζουμε. Οποιαδήποτε επιτυχία καταφέρουμε στο μέλλον, θα ανήκει πρώτα στην ομάδα και μετά σε καθέναν προσωπικά», είπε ο Κώστας Σδράκας.

«Μεγάλες οι γηπεδικές προοπτικές»

Για να μεγαλώσει και να «γιγαντωθεί» ένας σύλλογος, το θέμα του γηπέδου είναι απαραίτητο να έχει λυθεί επίσης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣ, Γιάννης Μάντζιος, φάνηκε αισιόδοξος μετά την παράδοση του δεύτερου Κλειστού από την Περιφέρεια και τις εξαγγαλίες για τρίτο από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη. «Δόθηκε, φέτος, και δεύτερο γήπεδο από την Περιφέρεια, κάτι πολύ σημαντικό για μία πόλη, που έχει μεγάλες ανάγκες στον αθλητισμό της. Προς το παρόν η κατάσταση… βολεύεται για τις ομάδες και είμαι σίγουρος, ότι οι προοπτικές θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες, όταν παραδοθεί και το έργο του Βοτανικού, το οποίο όπως μας υποσχέθηκε ο κύριος Καχριμάνης, θα ξεκινήσει πολύ σύντομα», ήταν η απάντησή του για το γηπεδικό.