Αποφύγετε τις κακοτοπιές

Πόσα κιλά θα χάσω, πόσα κιλά θα πάρω, τι θα κάνω στις διακοπές, πως θα αλλάξω το σώμα μου, τι θα κάνω μετά την εγκυμοσύνη; Όλα αυτά τα ερωτήματα και πολλά ακόμη είναι που απασχολούν άνδρες και γυναίκες σε όλον τον κόσμο. Βλέπετε το αδυνάτισμα με αδυνατιστικά προϊόντα www.ifarmacy.gr/tag/adunatistika-proionta είναι ένα θέμα με το οποίο ασχολούνται συνεχώς τόσο οι επιστήμονες όσο και οι απλοί άνθρωποι.

Οι πρώτοι κάνουν προσπάθειες για να ερμηνεύσουν καλύτερα το μηχανισμό του μεταβολισμού στον οργανισμό μας και να ανακαλύψουν νέες μεθόδους για αποτελεσματικό αδυνάτισμα χωρίς μεγάλο κόπο και πολλά έξοδα. Οι απλοί άνθρωποι ψάχνουν να βρουν τους κατάλληλους τρόπους που θα τους βοηθήσουν να χάσουν το περιττό βάρος, χωρίς να τους αναγκάσουν να φέρουν τα πάνω κάτω στην καθημερινότητά τους.

Όλοι παραδέχονται πως το καθισιό ανοίγει την όρεξη. Οι συμπεριφορές των ανθρώπων που είναι κλεισμένοι σε διάφορους χώρους είναι τέτοιες που τους οδηγούν κάποιες φορές εντελώς μηχανικά στην υπερκατανάλωση φαγητού. Οι αυξημένες αθλητικές δραστηριότητες από την άλλη πλευρά, μας βοηθούν να ελέγχουμε με ασφάλεια την όρεξή μας.

Η μυρωδιά και η γεύση που έχουν τα διάφορα φαγητά μας επηρεάζουν με δύο διαφορετικούς τρόπους. Συγκεκριμένα, η μυρωδιά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην όρεξη και στο τι τελικά θα επιλέξουμε να φάμε, ενώ η γεύση προετοιμάζει τον εγκέφαλο και το γαστρεντερικό μας σύστημα για το ποια θρεπτικά συστατικά θα καταναλώσουμε. Από τη γεύση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ποσότητα των τροφίμων που θα καταναλώσουμε, αφού πάντα ένα καλομαγειρεμένο και νόστιμο φαγητό μας ανοίγει περισσότερο την όρεξη.