O Big Sofo και επίσημα στα Τρίκαλα!

3c816abda0b7b407d63ec3195849db3d

Ανακοινώθηκε η απόκτηση του!

Τις τελευταίες 20 μέρες ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είναι μόνιμος Τρικάλων και συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας πλην κάποιων ημερών που ταλαιπωρήθηκε απο μία ίωση. Όσοι τον είδαν απο κοντά στο κλειστό διαπιστώνουν ότι είναι θέμα ημερών να επιστρέψει στην δράση μιας και είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και κυρίως δείχνει διάθεση και όρεξη να κάνει το μεγάλο come back. Άλλωστε είναι μόλις 32 ετών και η επιστροφή του δεν θα κάνει μόνο καλό στον ίδιο και την καριέρα του αλλά και στα Τρίκαλα BC Aries που με τις προσθήκες Σχορτσανίτη και Βασιλειάδη αλλάζουν επίπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ για τον Big Sofo που θα φορέσει την φανέλα με το Νο 22:

H KAE Τρίκαλα BC Aries ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Έλληνα σέντερ Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης (1985, 2.06) ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή Καβάλας και σε ηλικία μόλις 15 ετών το 2000 βρέθηκε στον Ηρακλή όπου αγωνίστηκε μέχρι το 2003.

Το 2003 επιλέχθηκε στο Νο 34 του ντραφτ από τους Λος Άντζελες Κλίπερς αλλά τελικά την σεζόν εκείνη βρέθηκε στην Ιταλία για λογαριασμό της Καντού. Ακολούθησαν Άρης, Ολυμπιακός, Μακάμπι Τελ Αβιβ, Παναθηναϊκός και ξανά Μακάμπι με την οποία κατέκτησε την Ευρωλίγκα το 2014.

Το 2015 αποκτήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου και μετά από μικρή παραμονή εκεί επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Τον Δεκέμβριο του 2016 αποκτήθηκε από τον Απόλλων Πατρών αλλά ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί με την ομάδα της Αχαϊας.

Ο Σοφοκλής έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος σε 59 παιχνίδια σημειώνοντας 439 πόντους.

Τις τελευταίες 20 μέρες προπονείται με την ομάδα των Τρικάλων και έχει επιλέξει να φορέσει την φανέλα με το Νο 22″.