Πρωτεΐνη και αδυνάτισμα

Το αδυνάτισμα γρήγορο https://www.my-pharmacy.gr/tag/adunatisma-grigoro είναι μια διαδικασία, η οποία χρειάζεται πειθαρχία και σωστό προγραμματισμό. Το θέμα δεν είναι μόνο τι τρώμε ή πόσο πολύ γυμναζόμαστε, αλλά και πότε το τρώμε ή πότε γυμναζόμαστε. Πολλοί θεωρούν πως η πρωτεΐνη είναι το πιο ακίνδυνο συστατικό των τροφίμων. Δεν παχαίνει όπως οι υδατάνθρακες και δεν προκαλεί προβλήματα σε χοληστερίνη και καρδιά όπως τα λίπη.

Μετά την κατανάλωσή της, η πρωτεΐνη διασπάται σε αμινοξέα, τα οποία απορροφώνται από το κυκλοφορικό σύστημα. Εννέα από τα βασικά αμινοξέα που χρειαζόμαστε τα προσλαμβάνουμε από τις τροφές. Τρόφιμα όπως γάλα, πουλερικά, κόκκινο κρέας, αυγό, ψάρι, σόγια και κινόα είναι πλούσια σε πλήρεις πρωτεΐνες, αφού περιέχουν και τα εννέα αμινοξέα.

Με την πρόσληψη τους βοηθάμε την ανάπλαση των μυών, την επιδιόρθωση ιστών (πλάσμα αίματος, οστά, δέρμα, κολλαγόνο), την παραγωγή ορμονών και την επίστρωση του εντερικού σωλήνα. Τα νέα αμινοξέα που καθημερινά δεχόμαστε με τη διατροφή μας, μας βοηθούν στην επιδιόρθωση των κατεστραμμένων κυττάρων και στην αντικατάσταση των νεκρών.

Η πρωτεΐνη έχει συνδεθεί με την απώλεια βάρους, αφού πολλές δίαιτες έχουν περιορισμένο ποσοστό υδατανθράκων και λιπαρών και αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης. Το πλεονέκτημα με την πρωτεΐνη είναι πως για να την χωνέψει ο οργανισμός απαιτείται περισσότερη ενέργεια και με αυτόν τον τρόπο «καίγονται» πιο πολλές θερμίδες από ό,τι συμβαίνει με τα λιπαρά και τους υδατάνθρακες.

Το δεύτερο πλεονέκτημα της πρωτεΐνης σε σχέση με το αδυνάτισμα, είναι πως στέλνει πιο έντονα σημεία κορεσμού στον εγκέφαλο και μας κρατάει μακριά από λιγούρες.