Ο Χιμένεθ προκάλεσε με προκλητική χειρονομία

Η άσεμνη χειρονομία μπορεί να επιφέρει κυρώσεις

κάμερα “έπιασε” τον Μανόλο Χιμένεθ να υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο στους οπαδούς του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, έχοντας μπει στον αγωνιστικό χώρο μετά τον διαπληκτισμό Λόπες – Βιγιαφάνιες και την ένταση που προκλήθηκε.

Με βάση τα άρθρα 10 και 11 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, αυτή η άσεμνη χειρονομία μπορεί να επιφέρει κυρώσεις στον Ισπανό τεχνικό της ΑΕΚ. Μια σημαντική λεπτομέρεια που ενδέχεται να παίξει τον δικό της ρόλο, αφορά το γεγονός ότι ο Χιμένεθ δεν έχει αποβληθεί από τον Καλογερόπουλο για τον συγκεκριμένο λόγο. Η κίνηση του Χιμένεθ έχει καταγραφεί από τις κάμερες και ο αθλητικός εισαγγελέας μπορεί να κινηθεί αυτεπάγγελτα, από τη στιγμή που πληροφορήθηκε το συμβάν.

Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε μετά το τέλος του ντέρμπι, τόσο στη φάση της αποβολής του, όσο στο γκολ του Παναθηναϊκού που όπως είπε δεν έπρεπε να μετρήσει αλλά και στην απαράδεκτη χειρονομία του.

Συγκεκριμένα είπε για την κίνηση του αυτή: «Είμαστε εδώ να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Ήταν άδικο να φύγουμε με μία ήττα και υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διορθωθούνε. Για το καλό του ποδοσφαίρου».

Για την αποβολή του ανέφερε: «Για να το ξεκαθαρίσω βγήκα από το γήπεδο χωρίς να έχω κάνει κάτι. Μετά θύμωσα πολύ γιατί μετά το προηγούμενο παιχνίδι πήρα το μάθημα και δεν διαμαρτυρήθηκα. Μπήκα μέσα μόνο για να χωρίσω Σιμόες και Κουρμπέλη, τελείωσε αυτό και για να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο ήμασταν καλύτεροι από μία δυνατή ομάδα. Ο Μολέδο που ήταν δυνατός στον αέρα έδωσε ζωή στον Παναθηναϊκό. Έχουν καλούς παίκτες και καλό προπονητή όμως ήταν ανώτερη η ΑΕΚ σε όλο το παιχνίδι».