Διώξτε τον πονόλαιμο με απλούς τρόπους

Ο πονόλαιμος μαζί με τον βήχα αποτελούν δύο από τα κυριότερα συμπτώματα του κρυολογήματος. Αμφότερα μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα ενοχλητικά, αλλά αντιμετωπίζονται τις περισσότερες φορές με φυσικούς τρόπους.

Μπορείτε να μασήσετε μερικά καρφάκια γαρίφαλου για να καταπραΰνετε την αίσθηση του πόνου στο λαιμό, όταν καταπίνετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε γαργάρες με αυτό, λόγω του ότι καταπολεμά τις λοιμώξεις. Πωλείται σε μικρά φακελάκια ή περασμένα σε κλωστή σε ορισμένα καταστήματα με προϊόντα διατροφής.

Άλλη μία λύση είναι να ανακατέψτε μισή κουταλιά του γλυκού βιολογική μαγειρική σόδα μαζί με μιάμιση κουταλιά του γλυκού αλάτι σε μισή κούπα με ζεστό νερό και να κάνετε γαργάρες με αυτό τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα.

Το τσάι με χαμομήλι απαλύνει τον πονόλαιμο. Επίσης σας βοηθά να χαλαρώσετε και μειώνει το στομαχόπονο, ενώ σας ζεσταίνει τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Επιπλέον έχει ευχάριστη γεύση. Μπορείτε να καταπολεμήσετε τον πονόλαιμο και με το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Για να καταπολεμήσετε λοιμώξεις του λαιμού, κάνετε γαργάρες με υπεροξείδιο του υδρογόνου διαλυμένο σε νερό.

Βράστε τρία φύλλα λεμονιού για κάθε κούπα με νερό για περίπου δέκα λεπτά. Χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε μία κουταλιά της σούπας μέλι και καταναλώστε το αργά, όσο ακόμα είναι ζεστό. Μπορείτε να κάνετε γαργάρες με χυμό λεμονιού μαζί με νερό ή μέλι έως και πέντε φορές την ημέρα. Μην ξεχνάτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας για να αποφύγετε τις βλαβερές συνέπειες που επιφέρουν τα οξέα του λεμονιού.