Χωρίς τέρμα και άμυνα η Εθνική διασύρθηκε στην Κροατία

1791899Δεν προλάβαιναν να κάνουν λάθη οι αμυντικοί και ο καρνέζης

Η Εθνική ομάδα ήταν τραγική στην άμυνα και η ποιοτική Κροατία δεν τα άφησε ανεκμετάλλευτα, επικρατώντας με 4-1

Το πιο δυνατό «όπλο» της Ελλάδας, η άμυνά της, ήταν εξαφανισμένο και η Κροατία χάρη στην ποιότητά της έφτασε στο 4-1 που της δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα για την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η ανασταλτική λειτουργία και η εικόνα της «γαλανόλευκης» στο πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτική, με αποκορύφωμα το σφάλμα του Καρνέζη που έδωσε τη δυνατότητα στους Κροάτες να προηγηθούν νωρίς (11′).

Μολονότι, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μας έδωσε ελπίδα όταν μείωσε σε 2-1, η αγωνιστική συμπεριφορά της Εθνικής δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Η άμυνα έμπαζε πολλά νερά και σε συνδιασμό με την αποφασιστικότητα της Κροατίας τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά.

Το τελικό αποτέλεσμα όπως μπορείτε να αντιληφθείτε δεν αφήνει και πολλά περιθώρια εν όψει του επαναληπτικού. Την προσεχή Κυριακή η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα θαύμα για να φέρει «τούμπα» την κατάσταση και να πάρει το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

 

 

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς (89′ Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κράμαριτς (82′ Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κάλινιτς (76′ Ρέμπιτς).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Μανιάτης (46′ Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Σάμαρης (62′ Ταχτσίδης), Ζέκα, Φορτούνης, Σταφυλίδης (71′ Μπακασέτας), Μήτρογλου.

 

Γκολ: 13′ Μόντριτς, 19′ Κάλινιτς, 33′ Πέρισιτς, 49′ Κράμαριτς / 30′ Παπασταθόπουλος

Κάρτες:  / 12′ Καρνέζης, 21′ Ζέκα, 79′ Μπακασέτας