Απολαύστε τα οφέλη των μπαχαρικών

Η σχέση των τροφών με την υγεία του ανθρώπου ήταν ανέκαθεν αλληλεξαρτώμενη. Από τα αρχαία χρόνια το καλύτερο φάρμακο ήταν η τροφή, αφού χάριζε τόσο υγεία όσο και ευεξία. Όταν λέμε τροφή, εννοούμε τη φυσική τροφή και όχι κάθε λογής τυποποιημένο τρόφιμο. Η σχέση αυτή ισχύει ακόμη και στο αδυνάτισμα με βότανα https://www.propharmacy.gr/kat/adunatisma-botana/ . Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα μπαχαρικά.

Τα φύλλα και η σκόνη κουρκουμά έχουν πάρα πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Η χρήση τους σε σαλάτες και σάλτσες δίνει άλλη γεύση στο τραπέζι μας. Μπορούν να καταναλωθούν ωμά και μαγειρεμένα. Συμβάλλουν στη διατήρηση του βάρους και στο περαιτέρω αδυνάτισμα. Παρέχουν σημαντική βοήθεια στο στομάχι και στηρίζουν τη σωστή λειτουργία του πεπτικού σωλήνα. Χρησιμοποιούνται πολύ συχνά από άτομα με προβλήματα διαβήτη, δυσεντερίας και διάρροιας.

Ο κόλιανδρος είναι ένα είναι φυτό της οικογένειας του μαϊντανού. Η χρήση του ως μπαχαρικό έχει μια σειρά από οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Συμβάλλει στην αποβολή υγρών και τοξινών μέσω των ούρων ως ένα από τα καλύτερα διουρητικά. Καθαρίζει το αίμα και βοηθάει στη γρήγορη αντιμετώπιση εντερικών προβλημάτων.

Όλα τα μπαχαρικά συνοδεύουν άριστα τα ζυμαρικά, το ρύζι και οποιοδήποτε πιάτο έχει μαγειρευτεί με υγιεινό τρόπο (βραστό, στον ατμό, ψημένο στο φούρνο). Σε περιπτώσεις τηγανητών, η γεύση γίνεται πιο πικάντικη, όμως δεν λαμβάνουμε όλες τις χρήσιμες ουσίες των τροφών. Τα μπαχαρικά, το λεμόνι και το ξύδι, μπορούν να εξισορροπήσουν την τοξικότητα των τροφών που έχουν μαγειρευτεί σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.