Αδυνατίστε, παίζοντας τένις

Το αδυνάτισμα www.my-pharmacy.gr/adinatisma/ μπορεί να συνδυαστεί με το παιχνίδι και τα αποτελέσματα μπορούν να είναι άμεσα ορατά. Μία επιλογή που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις ανδρών και γυναικών, είναι το τένις. Χρειάζεται μόνο να βρείτε έναν καλό συμπαίκτη και να αγοράσετε μία ρακέτα, για να αρχίσετε την προσπάθειά σας.

Με το τένις γυμνάζεται καλά τόσο ο κορμός (κοιλιακοί, πλάγιοι, ραχιαίοι, θώρακας), όσο και οι μυϊκές ομάδες των άνω και κάτω άκρων (γαστροκνήμιος, τετρακέφαλος, γλουτιαίοι, προσαγωγοί, θώρακας, ώμοι, δικέφαλοι, τρικέφαλοι). Το τένις με μέτρια ένταση και διαλείμματα συμβάλλει στην καύση λίπους και στο αδυνάτισμα.

Αν αυξηθεί η ένταση του παιχνιδιού και οι εναλλαγές στο ρυθμό, τότε η καύση θερμίδων μεγιστοποιείται. Ωστόσο, απαραίτητη θεωρείται η προθέρμανση και οι διατάσεις, πριν κάποιος πιάσει τη ρακέτα. Αυτό ισχύει τόσο για τους έμπειρους, όσο και για τους αρχάριους. Αν είστε προσεκτικοί και πειθαρχημένοι δύσκολα θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Οι τραυματισμοί από τα μπαλάκια ή από τη ρακέτα είναι σπάνιοι, ειδικά σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Οι συνηθέστερες περιπτώσεις αφορούν τον γαστροκνήμιο μυ και τις αρθρώσεις του καρπού και του αγκώνα. Στην προσπάθειά σας να αποφύγετε κάποιον τραυματισμό, σημαντικό ρόλο παίζει η επιλογή του παπουτσιού. Στην αγορά κυκλοφορούν δεκάδες παπούτσια, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τους αθλητές του τένις. Άλλο ένα στοιχείο που θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν είναι το τερέν. Αποφεύγετε να παίζετε σε σκληρά τερέν που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις ή όταν αυτά έχουν φθαρεί και γλιστράνε.