Αδυνατίστε με τις σωστές τροφές

Το αδυνάτισμα βότανα δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους περισσότερους άνδρες και γυναίκες στις μέρες μας, αφού ελάχιστοι έχουν τη δυνατότητα να γυμναστούν με συστηματικό τρόπο, προκειμένου να διατηρήσουν τη φυσική κατάσταση και τη γραμμή τους.

Έτσι, όλο το βάρος πέφτει μοιραία στις επιλογές που κάνουν στην καθημερινή διατροφή τους. Υπάρχουν αρκετές τροφές που βοηθούν να χάσουμε κιλά και λίπος. Ας δούμε τις κυριότερες από αυτές. Το ραπανάκι αυξάνει την παραγωγή πεπτικών εκκρίσεων, με αποτέλεσμα η τροφή να μεταβολίζεται και να απορροφάται γρήγορα και αποτελεσματικά. Περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο, βιταμίνη Β, βιταμίνη C, βήτα καροτίνη, φολικό οξύ και ψευδάργυρο.

Η παπάγια περιέχει παπαΐνη, ένα ένζυμο που βοηθάει στην αφομοίωση της πρωτεΐνης, αλλά και στην καλύτερη χώνεψη, με αποτέλεσμα τον καλύτερο έλεγχο του βάρους. Περιέχει βιταμίνη C, βήτα καροτίνη, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και ασβέστιο.

Το βερίκοκο έχει ελάχιστες θερμίδες, καθαρίζει το πεπτικό σύστημα, έχει αποτοξινωτική δράση και απομακρύνει δραστικά τα κατάλοιπα από τον οργανισμό μας. Περιέχει βιταμίνες (Β1,Β2,Β3, Β5, Β6, C, βήτα καροτίνη), φολικό οξύ, χαλκό, ψευδάργυρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο.

Ο τόνος περιέχει λιπαρά οξέα, απαραίτητα για την καύση του λίπους και για την ισορροπία του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα, μειώνοντας τη λιγούρα. Περιέχει βιταμίνες (Β3, Β6, Β2, D,E, Βιοτίνη), ασβέστιο, πρωτεΐνη, λιπαρά οξέα, σελήνιο, ιώδιο, τρυπτοφάνη.

Τέλος, οι φράουλες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, διεγείρουν τα όργανα που δρουν αποτοξινωτικά, ενισχύουν το μεταβολισμό και προάγουν την καύση του λίπους.