Οι πιθανοί αντίπαλοι της εθνικής στα μπαράζ

Στις 17/10 η κλήρωση, μέσα Νοεμβρίου τα ματς

 

Η Εθνική μας ομάδα θα είναι στην κλήρωση των μπαράζ στις 17 Οκτωβρίου αφού χρειάζεατι  μια απλή νίκη επί του Γιβραλτάρ την τελευταία αγωνιστική

Με δεδομένο λοιπόν ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, το «τρίποντο» κόντρα στο αδύναμο Γιβραλτάρ θα έρθει, πλέον μπορεί να γίνει μια πρώτη κουβέντα για την κλήρωση των μπαράζ, στις 17 Οκτωβρίου (15:00) στη Ζυρίχη. Οι οκτώ ομάδες που θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους εκεί, θα χωριστούν σε δύο γκρουπ δυναμικότητας των τεσσάρων, που θα φιξαριστεί οριστικά την αμέσως προηγούμενη μέρα, στις 16/10. Τα πρώτα ματς θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 9 και 11 Νοεμβρίου και οι ρεβάνς μέσα στο επόμενο τριήμερο, ενώ η σειρά της έδρας θα βγει επίσης μέσω κλήρωσης.

Όπως προκύπτει, τρεις είναι οι έως τώρα πιθανοί αντίπαλοι για την Ελλάδα που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στα μπαράζ, η Ιταλία, η Βόρειος Ιρλανδία και η Δανία. Με δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή την χειρότερη ειδική βαθμολογία στη FIFA από όλες τις ομάδες που διεκδικούν την είσοδό τους στα μπαράζ, οι τρεις παραπάνω είναι και ανάμεσα στους πιθανούς αντιπάλους της, αφού ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τα δύο γκρουπ δυναμικότητας που θα σχηματιστούν μετά τα ματς της 10ης αγωνιστικής.

Ας δούμε όμως έναν έναν τους ομίλους και τι προκύπτει έως τώρα…

* σε παρένθεση, η τωρινή ειδική βαθμολογία της FIFA για κάθε χώρα.

Αρχικά, όπως προαναφέρθηκε, ο 3ος, ο 5ος και ο 7ος έχουν ήδη «βγάλει» τη 2η θέση που έχει «κλειδώσει» για τα μπαράζ, με τις τρεις συγκεκριμένες ομάδες να αποφεύγουν σίγουρα να είναι οι χειρότεροι δεύτεροι των 9 ομίλων.

3ος – Β. Ιρλανδία (20)

5ος – Δανία (26)

7ος – Ιταλία (17)