Μέξας: “Το φετινό θάναι πιο δύσκολο πρωτάθλημα”

_THK5416Δέιτε τις δηλώσεις του προπονητή στο αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ

Κώστας Μέξας (προπονητής): «O στόχος της ομάδας είναι η παραμονή. Βέβαια για να βάζεις στόχους πρέπει πρώτα να γίνεις ομάδα και εμείς αυτό κάνουμε αυτήν την στιγμή μιας και μας προέκυψαν αρκετά προβλήματα και το ρόστερ μας ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες. Έχουμε πολλά πράγματα να καλύψουμε σε πολύ λίγο χρόνο αλλά όσο δύσκολο και αν είναι αυτό θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Το πρωτάθλημα της Basket League φέτος νομίζω πως θα είναι το πιο δύσκολο των τελευταίων χρόνων. Οι περισσότερες ομάδες έχουν βελτιωθεί, και στην κορυφή, και στα μεσαία και χαμηλά στρώματα, και πιστεύω ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Όποιος αντέξει σε βάθος χρόνου και με δεδομένες τις διακοπές λόγω εθνικών ομάδων αλλά και άλλων  παραμέτρων θα χαμογελάσει στο τέλος.

Εύχομαι την νέα σεζόν να δούμε καλό μπάσκετ, να δούμε γήπεδα γεμάτα χωρίς έκτροπα, να δούμε νέα παιδιά στο προσκήνιο και να κάνει το ελληνικό πρωτάθλημα ένα βήμα μπροστά».

 

Διαμαντής Σλαφτσάκης (αρχηγός): «Πρωταρχικός στόχος είναι να σωθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα η ομάδα και γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε εντατικά ώστε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος. Είμαστε μία νέα ομάδα και η αλήθεια είναι ότι θέλουμε τον χρόνο μας για να δέσουμε.

Το φετινό πρωτάθλημα πιστεύω ότι θα είναι από τα πιο δύσκολα και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Αν εξαιρέσει κανείς τις πέντε πρώτες ομάδες που είναι διαφορετικού επιπέδου όλες οι υπόλοιπες δεν έχουν τρομερές διαφορές όσον αφορά την δυναμικότητα τους και θα γίνουν μεγάλες μάχες στα μεταξύ τους παιχνίδια. Θα είναι σίγουρα ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Η ευχή μου είναι να γίνει ένα υγιές πρωτάθλημα και εντός και εκτός των γραμμών, ανταγωνιστικό με παιχνίδια τα οποία θα ικανοποιήσουν τους φιλάθλους και θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερους στο γήπεδο».