Διώξτε το κρυολόγημα με απλούς τρόπους

Το κρυολόγημα είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι, ενώ κάνει πιο συχνά την εμφάνισή του τους χειμερινούς μήνες. Χρειάζεται να κάνει τον κύκλο του για να φύγει.

Ωστόσο, όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας στον αγώνα που κάνει για να διώξει τους ιούς που έχουν εισβάλει σε αυτόν. Οι ειδικοί συστήνουν να πίνουμε πολλά υγρά και κυρίως χυμούς και τσάι από βότανα, ενώ πολύ καλά αποτελέσματα έχει η κατανάλωση κοτόσουπας και καυτερών ουσιών, ειδικά του μαύρου πιπεριού, του πιπεριού καγιέν και της καυτερής πιπεριάς.

Άλλη μία επιλογή είναι η χρήση ιονιστών και υγραντήρων που καθαρίσουν την ατμόσφαιρα και αυξάνουν την υγρασία στο χώρο. Τα παραπάνω μπορούν να βοηθήσουν τις ρινικές κοιλότητες να διατηρηθούν υγρές και να μη επιτρέπουν ή να διώξουν το μπούκωμα. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται προσοχή, αφού οι ιονιστές που βράζουν νερό μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνοι για εγκαύματα, ιδίως αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά. Ακόμα, πρέπει να τους καθαρίζετε τακτικά, ώστε να αποκλείσετε την πιθανότητα να μεταφέρουν μούχλα στον αέρα.

Οι ειδικοί συστήνουν ακόμα ξεκούραση, ειδικά τις πρώτες μέρες του κρυολογήματος, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ο οργανισμός και να μπορέσει να λειτουργήσει όσο καλύτερα γίνεται το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο καλός ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο, στη γρήγορη ανάρρωση. Οι γαργάρες με αλατόνερο καταπραΰνουν τον πονόλαιμο, ενώ είναι πολύ σημαντικό οι καπνιστές να αποφεύγουν το κάπνισμα, που μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Το ίδιο ισχύει με το παθητικό κάπνισμα για τους μη καπνιστές.