Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε περίπατο

η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να κερδίσει στο «Άνφιλντ»

 

Η  Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρντιόλα έκανε παρατεταμένη πλάκα στις δύσμοιρες «Σφήκες» εκτός έδρας (0-6) και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Σχετικό Περιεχόμενο

Το σκορ για τους «Πολίτες» άνοιξε ο συνήθης- πιο συνήθης δε γίνεται- ύποπτος Σέρχιο Αγκουέρο στο 28΄, με τον Αργεντινό επιθετικό να διπλασιάζει τα προσωπικά του τέρματα στο 31΄. O Γκάμπριελ Ζέσους στο 37΄ «έγραψε» το 0-3, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν δικαίως, ωστόσο, για 2 γκολ- οφσάιντ (ένα του Αγκουέρο και αυτό του Ζέσους).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι αρνήθηκαν ν’ αφήσουν το πόδι από το γκάζι και με τους Οταμέντι (63΄), ξανά Αγκουέρο (81΄, έφτασε τα 6 χατ- τρικ στην καριέρα του στο Νησί) και Στέρλινγκ με πέναλτι (89΄) ολοκλήρωσαν το βασανιστικό απόγευμα για την Γουότφορντ, που ηττήθηκε για δεύτερη διαδοχική φορά με +5 γκολ στο «κεφάλι» από την Σίτι.

Το φαβορί, λοιπόν, για το φετινό στέμμα δείχνει τα δόντια του και πάλι.

Άραγε, τι έχει να πει η Γιουνάιτεντ γι’ αυτό;

Λίβερπουλ – Μπέρνλι 1-1

Έχει κάνει πρόωρη αγωνιστική κοιλιά που παίρνει διαστάσεις… ανεξέλεγκτες: μετά την ηχηρή 5άρα στο υποτιθέμενο ντέρμπι με την Σίτι και την «βλακώδη» ισοπαλία με την Σεβίλλη στο Άνφιλντ μεσοβδόμαδα, έφτασε η στιγμή να τριτώσει το κακό για τη Λίβερπουλ απόψε με την Μπέρνλι.

Οι φιλοξενούμενοι στο 27΄ με τον Άρφιλντ έκαναν το 0-1, η ομάδα του Κλοπ απάντησε άμεσα με τον Σαλάχ στο 30΄, όμως στα εναπομείναντα 60 λεπτά παρά τις ευκαιρίες που έκανε δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της νίκης και προσέθεσε μόλις 1 (ο οποίος, ωστόσο, ήταν ο χιλιοστός εντός έδρας στην ιστορία της στην Premier League) βαθμό, που την αφήνει μετά από 5 μόλις αγωνιστικές στο -5 από την κορυφή.

Απ’ ό,τι φαίνεται, θ’ αργήσει κι άλλο η επιστροφή στο 1990 για τους «Κόκκινους»;

Χάντερσφιλντ – Λέστερ 1-1

Είναι η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος- αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία- και δεν χαμπαριάζει από… Premier League: η Χάντερσφιλντ υποδεχόταν την Λέστερ και φρόντισε να πιάσει τις «Αλεπούδες» από την αγωνιστική του ουρά.

Στο 46΄ ο Ντεπουάτρ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους, με τον Βάρντι από τα 11 βήματα να ευστοχεί και να διαμορφώνει το τελικό 1-1, που άφησε και τους δύο μάλλον ικανοποιημένους δεδομένης της βαθμολογικής τους θέσης.

Γουέστ Μπρομ – Γουέστ Χαμ 0-0

Ήταν ελαφρώς πιο ενδιαφέρον από το να βλέπει κανείς για δυο μέρες τα νύχια του να μεγαλώνουν: η μαχη των δύο “West” θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για ένα από τα πιο βαρετά στην ιστορία της Premier.

Μ’ εξαίρεση το δοκάρι του Ομπιάνγκ στο 28′ για τα «Σφυριά», δε συνέβη απολύτως τίποτα και το 0-0 ήταν το απολύτως αναμενόμενο αποτέλεσμα.