Εκπέμπει σήμα κινδύνου ο Πανσερραϊκός

Δραματικές είναι πλέον οι εξελίξεις στον Πανσερραϊκό.

 

Η  διοίκηση δεν μπορεί να ανταπεξέρθει από μόνη της. Αδυνατεί να προχωρήσει στη νέα χρονιά, όπως και φέτος. ΑΚΑΙ οι διοικούντες της ΠΑΕ θα παραχωρήσουν εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου στις Σέρρες την προσεχή Παρασκευή, προκειμένου να βγάλουν κραυγή αγωνίας για την «επόμενη μέρα», να φανερώσουν το μέγεθος του προβλήματος, να εκπέμψουν SOS μήπως και βρεθεί λύση. Αλλωστε, είναι ακόμη νωρίς. Θέλουν όμως να κρούσουν το καμπανάκι του κινδύνου και ταυτόχρονα να ανοίξουν την… πόρτα της ΠΑΕ σε υποψήφιους ενδιαφερόμενους.

 

Φεύγουν όλοι οι παίκτες

 

Επίσης, ακόμη μία δυσάρεστη εξέλιξη που προκύπτει είναι ότι άπαντες οι ποδοσφαιριστές θα φύγουν όλοι από την ομάδα. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς υπήρξαν καθυστερήσεις πληρωμών, ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε ενημέρωση για εξόφληση τους. Μάλιστα από χθες ξεκίνησε ήδη η διαδικασία πληρωμής και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος της εβδομάδας, από τη στιγμή που υπήρξαν διακανονισμοί και συμφωνίες με τους παίκτες, έτσι ώστε η ΠΑΕ να μην οφείλει χρήματα. «Ούτε αποχές, ούτε προσφυγές είχαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς», επισημαίνουν άνθρωποι της ΠΑΕ και προσθέτουν. «Πέρσι, ήταν πιο δύσκολα. Φέτος, ήταν καλύτερη η κατάσταση».

 

Ελάχιστα χρέη

 

Το σημαντικό είναι πάντως ότι η ΠΑΕ δεν έχει χρέη ή για την ακρίβεια είναι ελάχιστα για τα δεδομένα μίας εταιρίας. Υπάρχει μία μικρή οφειλή σε ΙΚΑ και Εφορία από την περσινή σεζόν, που ωστόσο είναι εύκολα διαχειρίσιμη. «Οτι είπαμε το κάναμε. Η ομάδα κατάφερε να πετύχει τον στόχο της αγωνιστικά, ωστόσο η κατάσταση έφτασε πια στο απροχώρητο», υποστηρίζουν στον Πανσερραϊκό.

 

Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις ακόμη και να μην κατέβει η ομάδα στο επόμενο Πρωτάθλημα της Λίγκας, εφόσον δεν βρεθούν «συμπαίκτες» για να πλαισιώσουν τη νυν διοίκηση! Τί θα γίνει ωστόσο με τις μετοχές, αν δεν βρεθούν οι άνθρωποι, που θα βοηθήσουν οικονομικά; Η απάντηση είναι πως αν δεν βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος, τότε οι μετοχές θα δοθούν στον Ερασιτέχνη. Για την ώρα τουλάχιστον δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την ΠΑΕ.

 

 

«Κάθε Κυριακή μπαίναμε μέσα»

 

Από το καλοκαίρι ακόμη τα προβλήματα ήταν πολλά στα «λιοντάρια». Η καθυστέρηση έναρξης στο Πρωτάθλημα βοήθησε, αφού καλύφθηκε ως ενός σημείου το χαμένο έδαφος για τη δημιουργία της ομάδας.

 

Νωρίτερα, το ενδιαφέρον από το γερμανικό fund, αλλά και από τις ΗΠΑ, μέσω Γαλλίας, δεν προχώρησαν ποτέ.

 

Αλλο ήταν το σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον για την ΠΑΕ, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι του Πανσερραϊκού, που δεν βγήκε ποτέ στην επιφάνεια. Δεν προχώρησε, όμως, ούτε πρόκειται να γίνει κάτι εκ νέου.

 

Ο Ανδρέου αποστασιοποιήθηκε, ο Χαλκίδης επίσης και έτσι ο Κοράκης ανέλαβε να «τρέξει» την ομάδα από κοινού με τον Τρέντσιο και τους συνεργάτες τους.

 

Χωρίς επιχορηγήσεις, χωρίς έσοδα και χορηγίες από την τοπική κοινωνία. Ελάχιστα πράγματα.

 

Χορηγός στη φανέλα δεν υπήρχε, ενώ ούτε ο κόσμος στήριξε. «Κάθε Κυριακή μπαίναμε μέσα», υπογραμμίζουν με νόημα οι άνθρωποι του Πανσερραϊκού. Η έλευση Νικόλτσιου αρχικά έφερε νότα αισιοδοξίας, ωστόσο το θέμα ήταν ξεκάθαρα οικονομικό.