Η ιδιαίτερη σημασία των αμινοξέων

Ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να λειτουργεί σωστά, είναι τα αμινοξέα. Για αυτό το λόγο περιέχονται σχεδόν σε όλα τα συμπληρώματα διατροφής. Αγοράστε ένα από αυτά σε ένα φαρμακείο online.

Από όλα τα αμινοξέα που υπάρχουν, ο οργανισμός μας χρειάζεται απαραίτητα οκτώ από αυτά, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις βιολογικές λειτουργίες του. Αυτά τα αμινοξέα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για όλους μας, αφού ο ανθρώπινος οργανισμός αδυνατεί να τα συνθέσει.

Ανάγκη από αμινοξέα έχουμε συνεπώς όλοι μας, αλλά υπάρχουν και κοινωνικές ομάδες που τα χρειάζονται περισσότερο. Ηλικιωμένοι, αθλητές και αθλούμενοι, ασθενείς, χειρουργημένοι και χορτοφάγοι, χρειάζονται πιο συχνά σημαντικές ποσότητες αμινοξέων. Οι εταιρείες φροντίζουν τα αμινοξέα να παρέχονται σε ελεύθερη μορφή μαζί με πεπτίδια, ώστε να είναι καλύτερη η απορρόφησή τους.

Γλουταμικό οξύ, ορθινίνη, φαινυλαλανίνη, τυροσίνη, ασπαρτικό οξύ, αλανίνη, λευκίνη, φαινυλαλανίνη, προλίνη, αργινίνη, λυσίνη, μεθειονίνη, βαλίνη, γλυκίνη, ισολευκίνη, κυστεΐνη, θρεονίνη, ιστιδίνη, σερίνη, τρυπτοφάνη, είναι τα πιο συχνά ανινοξέα, που θα βρούμε στο περιεχόμενο των συμπληρωμάτων διατροφής.

Επιπλέον, τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν περιέχουν υδρογονωμένα λίπη, συνθετικά συντηρητικά, χρώματα, αρωματικές ουσίες, προστιθέμενο άμυλο, σουκρόζη, λακτόζη, νάτριο, μαγιά, σίτο και γλουτένη, ώστε να αποφεύγονται δυσανεξίες και να υπάρχει η μέγιστη απορρόφηση.

Συνήθως μία με δύο κάψουλες την ημέρα είναι αρκετές για να λάβει ο οργανισμός μας τα απαραίτητα αμινοξέα, ωστόσο αυτό εξαρτάται και από το σύνολο της διατροφής που ακολουθούμε και από ενδεχόμενα προβλήματα υγείας.