Αποφυλακίστηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Ελεύθερος είναι από το απόγευμα της Πέμπτης

Χθες, η μη αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε την οργή της συζύγου του Βικυς Σταμάτη, η οποία είχε πάει να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου νοσηλεύεται. Κατά την έξοδό της, η κυρία Σταμάτη είχε δηλώσει ότι πως αν δεν αποφυλακιστεί χθες ο σύζυγός της, θα τα τινάξει όλα στον αέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός κατάφερε με τη βοήθεια φίλων του να συγκεντρώσει τα 200.000 ευρώ και να πληρώσει την εγγύηση για να βγει από τη φυλακή.

Πώς οδηγήθηκε στην αποφυλάκιση ο Τσοχατζόπουλος

Στις 5 Απριλίου το Πενταμελές Εφετείο έκανε δεκτή κατά οριακή πλειοψηφία (3-2) την αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους είχε εισηγηθεί νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας, μιλώντας για υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του πρώην υπουργού.

Η εισαγγελέας είχε υποστηρίξει πως «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει».

Το ύψος της εγγύησης που ορίστηκε, ανερχόταν στα 200.000 ευρώ, χρήματα τα οποία τελικά συγκέντρωσε από φίλους του ο πρώην υπουργός.