Διπλό κι άγγιξε πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός

engine.feed.grΣτην παράταση οι πρωταθλητές Ελλάδος έδειξαν χαρακτήρα

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας αφοπλισει πλήρως όλα τα… όπλα του Ερυθρού Αστέρα. Οι Σέρβοι ανέτρεψαν πλήρως την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, όμως οι Πειραιώτες έμειναν… όρθιοι χάρη στον Δημήτρη Αγραβάνη. Στην παράταση οι πρωταθλητές Ελλάδος έδειξαν χαρακτήρα και με τον Πρίντεζη να σκοράρει με… πεταχτάρι στα 3,2” για το τέλος «απόδρασαν» με σπουδαία νίκη, χάρη στο τελικό 66-64, «κλειδώνοντας» το πλεονέκτημα έδρας στα Play off της Ευρωλίγκα.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Δημήτρη Αγραβάνη και τον Γιώργο Πρίντεζη, που ηγήθηκαν της προσπάθεια. Εξαιρετικός και ο Κώστας Παπανικολάου, που έβγαλε πολλή ενέργεια σε όλο το 45λεπτο. Μακριά από τον καλό εαυτό του ο Βασίλης Σπανούλης. Εντυπωσιακή η ατμόσφαιρα της «Komban Arena».

Ο αγώνας όμως ήταν για γερά νεύρα, και  ο Ερυθρός Αστέρας όχι μόνο κατάφερε να «ροκανίσει» τη διαφορά, αλλά έχτισε κι αυτός με τη σειρά του στους οκτώ πόντους. Εκεί ο Ολυμπιακός με έναν… επικό Αγραβάνη κατάφερε να επιστρέψει από την κόλαση και να στείλει τον αγώνα στην παράταση με τρίποντο του Πρίντεζη.

Στο έξτρα πεντάλεπτο το θρίλερ συνεχίστηκε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο σκοράρισμα και την πρωτοπορία να αλλάζει επίθεση με την επίθεση.

Τελικά, οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά ήταν οι νικητές , αφού στην τελευταία επίθεση σκόραραν με τον  Γκριν να παίρνει τον ρόλο που είχε ο Σπανούλης στην Κωνσταντινούπολη, όταν ο Ολυμπιακός πήρε το ευρωπαϊκό από την ΤΣΣΚΑ και τον Πρίντεζη να «εκτελεί» τους Σέρβους από το ίδιο σημείο και να γράφει το τελικό 64-66.

Τα δεκάλεπτα: 9-17, 17-30, 43-42, 58-58 (κ.δ.), 64-66 (α’ παρ).