Μανωλόπουλος: “΄’Εχουμε δρόμο μπροστά μας”

MANOLOPOULOS060117 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη Μανωλόπουλο στο athlenda.

Τα Τρίκαλα “τρέχουν” το καλύτερο σερί στην ιστορία τους στην Α1 και από το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος έχουν θέσει γερές βάσεις για την παραμονή τους στην κατηγορία. Απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας το περασμένο Σάββατο πέτυχαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους (σ.σ. με 68-73) και έκτη συνολικά που τους έφερε στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμους με το Ρέθυμνο. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της θεσσαλικής ομάδας και πρώτος σκόρερ (σ.σ. με 15 πόντους) στο “διπλό” επί των Πατρινών, μιλώντας στο www.athlenda.com αναφέρθηκε στην πολύ καλή πορεία των Τρικαλινών, στο προσεχές παιχνίδι με το Λαύριο αλλά και στη συμβολή του Γιάννη Καστρίτη στην βελτίωση της αγωνιστικής τους εικόνας.

 

Τα Τρίκαλα είναι αήττητα από τις 26 Δεκεμβρίου του 2016, επικρατώντας διαδοχικά των Δόξα Λευκάδας (εκτός), Κολοσσού (εντός), Άρη (εντός) και Απόλλωνα Πάτρας (εκτός). Όπως εξήγησε ο 29χρονος φόργουορντ: “Το σερί αυτό έχει επιτευχθεί χάρη στη σκληρή δουλειά και την προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι στην ομάδα. Η νέα χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά για μας, βρισκόμαστε σε καλό μομέντουμ, έχουμε καλή ψυχολογία, δουλεύουμε και βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ο αριθμός νικών που έχουμε πετύχει όμως δεν μας εξασφαλίζει τίποτα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε κι άλλους αγώνες για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η παραμονή. Πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι και να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό”.

 

Συμπλήρωσε πως “τα Τρίκαλα είχαν πετύχει συνεχείς νίκες σε μικρότερες κατηγορίες αλλά είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνουν κάτι τέτοιο στην Α1. Ήταν αναμετρήσεις που έπρεπε να νικήσουμε και καταφέραμε να πιάσουμε καλή απόδοση. Θα προσπαθήσουμε πιο πολύ στη συνέχεια να κατακτήσουμε οκτώ, εννιά, δέκα νίκες, όσες χρειαστεί η ομάδα για να σωθεί”.

 

Ο Θεσσαλονικιός παίκτης πάντως θεωρεί ότι είναι επικίνδυνο για μια ομάδα να αρχίσει από τώρα να μπαίνει σε διαδικασία υπολογισμών για το πόσες νίκες μπορεί να τις χαρίσουν την παραμονή. “Νομίζω ότι ένας αριθμός οκτώ-εννιά νικών θα είναι αρκετός για μια ομάδα που θέλει να εξασφαλίσει την παραμονή. Είναι όμως λάθος κι επικίνδυνο να αρχίσει κάποιος να κάνει από τώρα τέτοιους υπολογισμού. Κανείς δεν σώθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου. Από την άλλη πλευρά αν σκεφτούμε ότι μπορούμε να πλασαριστούμε σε μια θέση πιο ψηλά θα είμαστε αφελείς. Το μόνο που κάνουμε είναι να κοιτάμε τον επόμενο αγώνα”.

 

Ο Μανωλόπουλος δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στον Γιάννη Καστρίτη για τη συμβολή του στην καλή παρουσία των Τρικάλων στο φετινό πρωτάθλημα. “Ο κόουτς Καστρίτης είναι πολύ σοβαρός και ώριμος παρά το νεαρό της ηλικίας του και παραμένει πάντα προσγειωμένος. Προσπαθεί να μας βελτιώνει σε κάθε προπόνηση για να παρουσιαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι στους αγώνες. Μας χτυπά αρκετές φορές στον εγωισμό για να γινόμαστε καλύτεροι. Υπάρχει πολύ καλή χημεία μεταξύ του προπονητή και παικτών κι αυτό βγαίνει και στο γήπεδο”, επεσήμανε και πρόσθεσε: “Στα Τρίκαλα υπάρχει ένας συνδυασμός καλών χαρακτήρων και παικτών με φιλοδοξίες. Αυτό είναι ένα από τα “συστατικά” της καλής πορείας. Ο κόουτς έκανε τρομερή δουλειά στο scouting των παικτών το καλοκαίρι. Όλοι έχουν αποδεχθεί τους ρόλους τους. Ο κάθε παίκτης ξέρει τι πρέπει να κάνει και απολαμβάνουμε τις προπονήσεις, την καθημερινότητα και τα παιχνίδια κάθε βδομάδα”.

 

Ο Μανωλόπουλος πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, όντας ο πέμπτος σκόρερ της ομάδας του. “Κάθε παίκτης όταν μεγαλώνει ωριμάζει και σκέφτεται διαφορετικά. Είχα δυο ατυχίες μέσα στη χρονιά με ισάριθμους τραυματισμούς στο χέρι. Οι καλές εμφανίσεις είναι αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που μου δείχνει ο προπονητής και είναι μια απόδειξη πως ένας παίκτης μπορεί να αναδειχθεί μέσα απ΄αυτό”.

 

Τα Τρίκαλα υποδέχονται το ερχόμενο Σάββατο (4/2, 17:00) το Λαύριο και θέλουν να πανηγυρίσουν την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους. “Στα εντός έδρας παιχνίδια βγάζουμε ενέργεια και παίζουμε με ενθουσιασμό, έχοντας και τη συμπαράσταση του κόσμου. Το Λαύριο είναι μια πολύ καλή ομάδα και ιδιαίτερα επικίνδυνη. Έκανε κι αυτή κάποιεςπροσθήκες στο ρόστερ της και σημείωσε κάποιες σημαντικές νίκες το τελευταίο χρονικό διάστημα ενώ ήταν ανταγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και ώριμοι στο παιχνίδι μας για να πάρουμε μια ακόμη νίκη”.

 

Συνδέσου στο athlenda για να ακολουθήσεις τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και την ομάδα των Τρικάλων!