Πυροβολήθηκε παίκτης της Ντιναμό Δρέσδης

wachsΟ , Μαρκ Βοχς, έπεσε θύμα πυροβολισμών

Σύμφωνα με τα τοπικά ρεπορτάζ, η θεία του έπεσε νεκρή κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, ενώ ένας ακόμη υπάλληλος του καταστήματος (πιθανόν ο σύζυγός της), έχει τραυματιστεί και διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Η μοναδική θετική είδηση προκύπτει από την κατάσταση του 21χρονου ποδοσφαιριστή, καθώς οι προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν εν ζωή “καρποφόρησαν”, παρά το γεγονός ότι η σφαίρα τον είχε τραυματίσει σοβαρά.

“Είμαστε σοκαρισμένοι, μπερδεμένοι και βαθύτατα επηρεασμένοι. Σύσσωμη η οικογένεια της Ντιναμό στέκεται δίπλα στον Μαρκ και στην οικογένειά του. Θα είμαστε εκεί για οποιαδήποτε βοήθεια και υποστήριξη χρειαστούν”, δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στη “Bild”: “Το κίνητρο πίσω από αυτό είναι ασαφές. Τώρα ψάχνουμε για τους δράστες, χρησιμοποιώντας ακόμη και ελικόπτερα”.

Ο Βοχς μεταγράφηκε από τη Μάιντς στην Ντινάμο Δρέσδης (Bundesliga II) το περασμένο καλοκαίρι. Αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ και είναι γεννημένος στις 10 Ιουλίου του 1995.