Πανό για Σρεμπρένιτσα από Έλληνες- Φωτοβολίδες από τους Βόσνιους

ÅËËÁÄÁ - ÂÏÓÍÉÁ (ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ ÌÏÕÍÔÉÁË 2018)GREECE - BOSNIA (EUROPEAN QUALIFIERS)Τις έριξαν σε σημείο όπου υπήρχαν παιδιά και γυναίκες.

 

Τραγικές στιγμές στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης» μεφωτοβολίδες που έφυγαν από την πλευρά των Βόσνιων να πηγαίνουν σε σημείο όπου υπήρχαν παιδιά και γυναίκες.

Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας με γονείς να πέφτουν πάνω από τα παιδιά τους για να τα προστατεύσουν και ενώ δίπλα τους υπάρχει φωτοβολίδα που καίει.

Το παιχνίδι ήταν υψηλού κινδύνου και αυτό το γεγονός κάνει ακόμα πιο ανεπίτρεπτο το γεγονός πως πέρασαν όλα αυτά μέσα στο γήπεδο.

Οι Βόσνιοι φίλαθλοι πέταξαν φωτοβολίδες προς τους Έλληνες φιλάθλους μετά το γκολ στο 32ο λεπτό, με το οποίο μπήκε η ομάδα τους μπροστά στο σκορ, όμως φαίνεται πως προκλήθηκαν από ανεγκέφαλους, κάνοντας ακόμα πιο μπαρούτι την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, πέταξαν σέρβικες σημαίες στην εξέδρα των Βόσνιων με αναφορά στην σφαγή στην Σρεμπρένιτσα και αυτό προκάλεσε αντίδραση από τη μεριά τους. Το 1995, Σέρβοι από τη Βοσνία σκότωσαν 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους άνδρες και αγόρια στη Σρεμπρένιτσα και ορισμένοι Έλληνες θέλησαν να τους… πικάρουν με ένα τέτοιο γεγονός.

Το σύνθημα που χρησιμοποίησαν ήταν το “Nož, žica, Srebrenica”, γνωστή σερβική ατάκα που κυριολεκτικά σημαίνει: “Μαχαίρι, συρματόπλεγμα, Σρεμπρένιτσα”.

Ο παρατηρητής το έχει γράψει στο φύλλο αγώνα, όπως βέβαια τα καπνογόνα των Βόσνιων, με τις δυο χώρες να κινδυνεύουν με τιμωρία. Μένει να δούμε το μέγεθός της. Όπως και να ‘χει, δεν θα περάσει έτσι ό,τι συνέβη, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.