Ο Τρικαλινός πίσω απο την πρόκριση του ΠΑΣ!

alexiou3png

Και όμως η πρόκριση των Ηπειρωτών έχει Τρικαλινό χρώμα.

Ο ΠΑΣ πήρε την πρόκριση στην παράταση στην Νορβηγία και οι παίκτες του δεν καταλάβαιναν τίποτα απο φυσική κατάσταση μέχρι το 120! Πίσω απο την φόρμα των παικτών του Πετράκη κρύβεται ο Τρικαλινός γυμναστής Βασίλης Αλεξίου. Λαμπρός επιστήμονας με θητεία σε πολλές ομάδες τον τελευταίο 1,5 χρόνο προσφέρει με επιτυχία τις υπηρεσίες του στον ΠΑΣ.

Χαρακτηριστικό το αφιέρωμα της ιστοσελίδας joinsports.gr  πέρυσι το καλοκαίρι για τον Βασίλη:

Του Χρήστου Λεμονιά

Στον 1,5 χρόνο παρουσίας του στον ΠΑΣ Γιάννινα έχει καταφέρει να βάλει την σφραγίδα του στο κομμάτι της εκγύμνασης των ποδοσφαιριστών. Αναμφίβολα ο Βασίλης Αλεξίου, ο προπονητής φυσικής κατάστασης της ομάδας των Ιωαννίνων, συγκαταλέγεται στους πρωταγωνιστές της περσινής απόλυτα πετυχημένης πορείας του ΠΑΣ Γιάννινα. Το παράδοξο είναι ότι ταυτόχρονα ανήκει και στους… αφανείς ήρωες. Η δουλειά του είναι απ’ τις πλέον απαραίτητες σε μία ομάδα, αλλά δεν τυχαίνει συνήθως της προβολής που θα έπρεπε. Όντας υπεύθυνος φυσικής κατάστασης στην ομάδα της Ηπείρου, άφησε απ’ την πρώτη κιόλας μέρα που ανέλαβε, εξαιρετικές εντυπώσεις με τις γνώσεις του, τη μεθοδολογία του, το πρόγραμμά του και τον σχεδιασμό. Το Joinsports αναλύει…

 

Λένε ότι σε ένα σύλλογο όταν αυτός ειδικά πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία, όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα της Super League, για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας την έχει ο προπονητής και όχι άδικα.  Στην προκειμένη ο ΠΑΣ Γιάννινα που παρακολουθήσαμε όλοι μας τη σεζόν που πέρασε, είναι ηλίου φαεινότερο ότι φέρει τη σφραγίδα του Γιάννη Πετράκη. Ωστόσο πάντα πίσω από έναν πρωτομάστορα υπάρχουν και κάποιοι «αφανείς ήρωες» οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς για να βγαίνει ακόμα καλύτερο το αποτέλεσμα της συνολικής δουλειάς που γίνεται.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης εκτός από πολύ καλός προπονητής που είναι, έχει την τύχη να διαθέτει στο πλευρό του έναν εξαιρετικό προπονητική φυσικής κατάστασης, ο οποίος έχει βάλει και αυτός το δικό του λιθαράκι. Ο Βασίλης Αλεξίου περί ου ο λόγος συμπληρώνει την ερχόμενη σεζόν δύο χρόνια στο πόστο του γυμναστή του ΠΑΣ και με τις γνώσεις του, την οργάνωση του και την πειθαρχία έχει κάνει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας των Ιωαννίνων να παραμιλούν και να στάζουν μέλι με τις ικανότητες του έμπειρου προπονητή φυσικής κατάστασης.

alexioy1

Αστείρευτες δυνάμεις

Ο ΠΑΣ Γιάννινα εκτός από όμορφο ποδόσφαιρο που απέδωσε την περασμένη σεζόν,διαθέτει και ακόμα ένα στοιχείο το οποίο του δίνει την δυνατότητα εκεί που οι άλλες ομάδες να «κλατάρουν» αυτός να συνεχίζει ακάθεκτος μέχρι και το τέλος ενός αγώνα.  Η φυσική κατάσταση που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές είναι πραγματικά κάτι που πρέπει να τονιστεί και επισημανθεί. Οι αντοχές και οι αστείρευτες δυνάμεις που παρουσιάζουν οι παίκτες πιστοποιούν την εξαιρετική δουλειά που έχει επιτελέσει σε όλη την καλοκαιρινή προετοιμασία ο Βασίλης Αλεξίου.

Ο Αλεξίου είναι ο πρωτομάστορας όλης αυτής της προσπάθειας στον τομέα της εκγύμνασης των ποδοσφαιριστών. Το έργο του αποτυπώνεται ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο με τους ποδοσφαιριστές να διαθέτουν πολύ καλά τρεξίματα και εκπληκτική φυσική κατάσταση, δείχνοντας ότι ο ΠΑΣ είναι μια καλογυμνασμένη ομάδα με πολλές ανάσες.

alexio

Σε βαριά και λασπωμένα γήπεδα, οι παίκτες «μαρσάρουν»!

Αναμφίβολα ο χειμώνας στα Γιάννενα είναι εξαιρετικά δύσκολος. Η παγωνιά που επικρατεί και οι βροχές, κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την προετοιμασία της ομάδας, αφού σε λασπωμένα γήπεδα και «βαριά» προσπαθεί να κρατάει ο Γιάννης Πετράκης σε ένα επίπεδο τους παίκτες. Παρόλα αυτά ο ΠΑΣ σε κάθε αγώνα δείχνει φρεσκάδα, βγάζει ταχύτητα, ενώ τη περσινή σεζόν δεν είχε ούτε ένα μυϊκό τραυματισμό, κάτι που ανεβάζει ακόμα περισσότερο το επίπεδο της δουλειάς του Αλεξίου.