“Στην Ελλάδα για ΑΕΚ ο Σαμπαόλι

O Χόρχε Σαμπαόλι, αναμένεται να βρεθεί στην Ελλάδα για να μιλήσει με ομάδα της χώρας μαςO Χόρχε Σαμπαόλι, πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Χιλής, κυπελλούχος Copa America 2015 με τη “ρόχα” και καλύτερος προπονητής της Αμερικής για το 2015, θα βρεθεί στην Ευρώπη για να “κλείσει” το νέο επαγγελματικό του σταθμό. Σύμφωνα με την “AS” (τη χιλιανή έκδοσή της για την ακρίβεια), ο Σαμπαόλι έχει προγραμματίσει να βρεθεί και στην Ελλάδα προκειμένου να συζητήσει με σύλλογο της χώρας μας.

Ο 56χρονος Αργεντινός τεχνικός επιβεβαίωσε κατά την αναχώρησή του από την Αργεντινή για την Ευρώπη ότι δεν θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ουνιβερσιδάδ δε Τσίλε. Σύμφωνα με την “AS”, ο Σαμπαόλι θα βρεθεί στη Βαρκελώνη για να συζητήσει με τους διοικούντες την Εσπανιόλ – για την οποία υποψήφιοι είναι και οι Μαρσέλο Μπιέλσα και Φιλίπ Μοντανιέ – ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί την Ιταλία και την Ελλάδα.

“Ο Αργεντινός, επιπλέον, είναι προβλεπόμενο να βρεθεί στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τους διοικούντες ενός τοπικού συλλόγου. Αλλά, ο τελικός προορισμός του ταξιδιού δεν επιβεβαιώθηκε. Μπορεί να ακυρωθεί ο περίπλους στην Ελλάδα, εάν φθάσει σε συμφωνία στις προηγούμενες στάσεις του ταξιδιού του”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

Ο Χόρχε Σαμπαόλι στη σύντομη ποδοσφαιρική του πορεία φόρεσε τη φανέλα της Νιούελς Ολντ Μπόις, ενώ πέρασε από τους πάγκους αρκετών μικρομεσαίων ομάδων πριν το 2007 αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Σπόρτινγκ Κριστάλ. Το 2008 κάθισε στον πάγκο της Ο’ Ίγκινς, το 2010 σε αυτόν της Εμελέκ, την επόμενη χρονιά στην Ουνιβερσιδάδ δε Τσίλε και από το 2012 ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Χιλής.

Βέβαια, στο δημοσίευμα της AS δεν αναφέρεται το όνομα ούτε της ιταλικής, ούτε της ελληνικής ομάδας, τις οποίες αφορούν τα επαγγελματικά ταξίδια του “Δον Σάμπα”. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του Χόρχε Σαμπαόλι ακούστηκε στο παρελθόν για ομάδες όπως η Τσέλσι, η Βαλένθια και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεταξύ άλλων. Τελευταίος χρονικά “μνηστήρας” του Αργεντινού, η ομάδα της πατρίδας του Ιντεπεντιέντε, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει με τον Μαουρίσιο Πελεγρίνο στην τεχνική της ηγεσία.

ΑΕΚ και Εσπανιόλ για Σαμπαόλι

Σύμφωνα με την Αργεντινό δημοσιογράφο, Ντανιέλ Αβελανέδα, η ελληνική ομάδα για την οποία θα ταξιδέψει ο Χόρχε Σαμπαόλι στη χώρα μας είναι η ΑΕΚ. Τον “Δον Σάμπα” θέλει και η Εσπανιόλ, ενώ σίγουρα δεν θα είναι ο νέος τεχνικός της Ιντεπεντιέντε, καθώς φαίνεται ότι προτιμάται ο Μιλίτο.