Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε Ντιόγκο Φιγκέιρας

Την απόκτηση του Ντιόγκο Φιγκέιρας από τη Σεβίλη ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

 

Πρόκειται για την πρώτη μεταγραφή της σεζόν για τους Πειραιώτες, οι οποίοι υπέγραψαν τριετές συμβόλαιο με τον Πορτογάλο αμυντικό, με τη μεταγραφή να κοστίζει στους Ερυθρόλευκους 1,5 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Ντιόγκο Φιγκέιρας, από την Σεβίλλη”. Αναφέρει η ανακοίνωση των ”ερυθρόλευκων”».

Στις πρώτες δηλώσεις του, ο Φιγκέιρας τόνισε:

«Είμαι έτοιμος για αυτή τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, γεμάτο προκλήσεις και πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι για μεγάλα πράγματα. Έρχομαι με μεγάλη διάθεση και όρεξη να βοηθήσω την ομάδα και να συμβάλω στις επιτυχίες της» ήταν τα πρώτα λόγια του Πορτογάλου άσου. Ο Ντιόγκο Φιγκέιρας θέλησε, παράλληλα, να στείλει ένα μήνυμα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, πριν τους «συναντήσει» μέσα στο γήπεδο: «Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα μου. Θα δώσω τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το μόνο που θέλω είναι ο κόσμος να είναι πάντα στο πλευρό μας».

Ο Ντιόγκο Φιγκέιρας αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας, ως επί το πλείστον, ενώ έχει την ικανότητα να καλύψει και το αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής. Το πλήρες όνομά του είναι Ντιόγκο Ζοζέ Ροζάριο Γκόμες Φιγκέιρας. Είναι 24 ετών, γεννηθείς την 1η Ιουλίου του 1991. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της νεαρής ποδοσφαιρικής ηλικίας του στις Ακαδημίες της Μπενφίκα, από το 2004 μέχρι το 2010.

Στην επαγγελματική καριέρα του μετρά γεμάτες χρονιές, μεταξύ άλλων στην Πάσος Φερέιρα, την οποία βοήθησε να τερματίσει τρίτη στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας και να μπει στα προκριματικά του Champions League.

Έκανε το μεγάλο βήμα το 2013, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με την Σεβίλη, τη φανέλα της οποίας φόρεσε πολλάκις μέχρι τη μετακίνησή του στην Τζένοα (στην αρχή της σεζόν 2015-16), για μισό χρόνο, δανεισμό τον οποίο δεν ολοκλήρωσε, αφού ο προπονητής της Σεβίλης, Ουνάι Έμερι, ζήτησε την επιστροφή του. Ήταν παρών και στις τρεις κατακτήσεις του Europa League από τον σύλλογο της Ανδαλουσίας.

Αποχαιρέτησε ο Ερνάνι

Την ίδια ώρα, ο Ερνάνι αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό με ένα μήνυμα και μια φωτογραφία στο instagram.

«Μετά από ένα μικρό διάστημα ξεκούρασης άλλη μια ακόμα χρονιά τελειώνει, γνωρίζοντας ότι όσα συνέβησαν δεν είναι όσα επιθυμούσαμε, ειδικά μετά την απώλεια ενός τίτλου. Μπορώ να πω ότι κανείς δεν νιώθει τόσο άσχημα όσο εγώ και όλοι στην ομάδα μου, γιατί κανείς δεν αγωνίζεται για να χάνει και πάντα παίζουμε και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά ορισμένες φορές, αλλά θα ήθελα να απολογηθώ για ό,τι δεν καταφέραμε να πετύχουμε και να σας προσφέρουμε τη χαρά που όλοι θα θέλαμε. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό που μου επέτρεψε να φορέσω την ερυθρόλευκη φανέλα και την ευκαιρία που μου έδωσε για να κάνω αυτό που μου αρέσει περισσότερο από κάθε άλλο πράγμα, να παίζω ποδόσφαιρο. Θα σας έχω πάντα στην καρδιά μου… Σας ευχαριστώ πολύ!»