Παραιτήσεις με αιχμές για την ΕΠΟ στον Παναιγιάλειο

Παραιτήθηκαν δοικούντες του Αιγίου  καταγγέλοντας τα όσα γίνονται φέτος στο πρωτάθλημα

 

Την παραίτηση τους από τη διοίκηση της ΠΑΕ  υπέβαλαν οι  Γιώργος Μπέσκος, Γιώργος Κατσιμπίρης και  Κώστας  Κολοκυθάς.
Συγκεκριμένα υποστήριξαν ότι η απόφασή τους είχε παρθεί από την 1η Απριλίου για προσωπικούς λόγους, ενώ σημείωσαν πως η κατάσταση που επικρατεί στο πρωτάθλημα έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο.

Ο Κολοκυθάς είπε: «Από 1η Απριλίου, δεν είναι ψέμα, έχω κάνει την παραίτησή μου για προσωπικούς λόγους. Εύχομαι στην ομάδα τα καλύτερα, να μείνει στη Β” Εθνική και από την πλευρά μου όπου μπορώ θα βοηθήσω».

Από την πλευρά του ο πρώην αντιπρόεδρος, Γιώργος Μπέσκος τόνισε: «Έχω παραιτηθεί κι εγώ από την 1η Απριλίου. Ο βασικός λόγος είναι ότι το πρωτάθλημα της Β” Εθνικής είναι από τα χειρότερα στην Ευρώπη. Αυτά δεν γίνονται σε καμία άλλη ποδοσφαιρική ανεπτυγμένη χώρα. Έχουμε πρωτάθλημα, όπου ομάδες φεύγουν και άλλες παίρνουν στα χαρτιά, ενώ άλλοι τις έχουν χάσει στο γήπεδο. Ομάδα θα παίξει 5,6 μαζεμένους αγώνες και απορώ πώς η Πολιτεία, η διοργανώτρια αρχή και η ΕΠΟ δεν ενδιαφέρεται γι” αυτό το πρωτάθλημα.

Δεν αξίζει να συμμετέχεις σε αυτές τις διαδικασίες διοικητικά, γιατί δεν ενδιαφέρονται αυτοί που πρέπει. Πάνε στα συμβούλια και ασχολούνται με πράγματα που δεν έχουν κάποια μεγαλύτερη σημασία από αυτά που γίνονται στα παιχνίδια. Η Β” Εθνική είναι μία κατηγορία που αποτρέπει κάθε υγιή ποδοσφαιρικό παράγοντα να ασχοληθεί διοικητικά, γιατί μόνο χασούρα έχει. Δεν υπάρχει καμία βοήθεια στις ομάδες, με αποτέλεσμα να γίνονται όσα γίνονται.

Είχα στείλει επιστολή στον Υφυπουργό και του έλεγα ότι πρέπει να συμμετέχουν μόνο οι αδειοδοτούμενες ομάδες. Και φτάσαμε τώρα να γίνεται ένα πρωτάθλημα το οποίο έχει καταντήσει περίγελος. Βλέπεις ομάδες να αποχωρούν, άλλες να μην παίζουν, άλλες όπως η Παναχαϊκή να μαζεύει τους αγώνες και να ξέρει τη βαθμολογία.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ενημέρωσε τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ για όσα γίνονται στη Β” Εθνική ή ασχολούνται μόνο με άλλα πράγματα; Όταν μία επαγγελματική κατηγορία τροφοδοτεί τη Σούπερ Λίγκα και αυτή αδιαφορεί γι” αυτά τα πράγματα πώς κάποιος υγιής επενδυτής θα ασχοληθεί; Λυπάμαι. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Αφρική. Κρίμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για την ανοχή που δείχνουν όλοι.

Αυτό με οδήγησε στην παραίτηση και εμένα και τον κύριο Κολοκυθά και τον κύριο Κατσιμπίρη. Για μένα αυτό το πρωτάθλημα έπρεπε να σταματήσει. Είναι πρωτάθλημα – παρωδία. Για την αδιαφορία που υπάρχει και τα εξωαγωνιστικά προβλήματα».