Πρωταθλήτρια χειμώνα η ΑΕΛ

604884462ae107c5c7693e1bdf58d69b_LΝίκησε 2-0 σήμερα τον Αχαρναϊκό.

Με νίκη 2-0 επί του Αχαρναϊκού ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο η ΑΕΛ, κατακτώντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα.

Οι «βυσσινί» ήταν ανώτεροι σε όλο το ματς και εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά λάθη των «πρασίνων» με τους Μπόγιοβιτς και Λαμπρόπουλο να σκοράρουν.

Μετά από δύο λεπτά καθιστικής διαμαρτυρίας για τα θύματα των προσφύγων στο Αιγαίο, και το χειροκρότημα της εξέδρας, ξεκίνησε το παιχνίδι στο AEL FC ARENA. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Αχαρναϊκό, που είχε δοκάρι με τον Εμέκα στο 4’, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η ΑΕΛ πίεζε σε όλο το γήπεδο και στο 26’ ο Μπόγιοβιτς κατάφερε να προσπεράσει τους Ρεπετσά και Παγούδη για να πλασάρει σε κενή εστία, ανοίγοντας το σκορ. Μετά το 1-0 έπεσε ο ρυθμός, καθώς έγιναν πολλά λάθη και δεν σημειώθηκαν πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΛ διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Η πίεση ήταν ασφυκτική από τους γηπεδούχους, με την ομάδα του Τίμου Καβακά να μην μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Στο 67’ ο Λαμπρόπουλος πέτυχε το 2-0, διώχνοντας το άγχος από τους «βυσσινί». Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στα τελευταία λεπτά, καθώς δεν φαινόταν πως ο Αχαρναϊκός μπορεί να αντιδράσει. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να χάνουν κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

 

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοβ, Μασούρας, Βέρτζος (21’ Γιοβάνοβιτς), Κομεσίδης, Μονιάκης (52’ Κοντοχρήστος), Μπανούσης, Λαμπρόπουλος, Μπουντόπουλος (77’ Μαρουκάκης), Ουρτάδο, Ροβίθης, Μπόγιοβιτς.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Τίμος Καβακάς): Παγούδης, Εμέκα, Μπέλιτς (66’ Ματσούκας), Μήλιος (54’ Καλογερόπουλος), Ομπράντοβιτς, Πολίμος, Μάρης, Παβίσεβιτς, Ρεπετσάς (73’ Όμο), Μουστάκης, Κωστόπουλος.