«Πόλεμο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο βλέπουν τα ξένα ΜΜΕ

Τα επεισόδια και η διακοπή του αγώνα στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό,  δεν έμειναν ασχολίαστα από τον διεθνή  Τύπο με χαρακτηριστικό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας GazzettadelloSport να κάνει λόγο για μη ειρήνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.A3160AD5095321A4DB346317E72B6C36

Δημοσιεύματα για τα γεγονότα του ΟΑΚΑ υπάρχουν τόσο στην Ευρώπη (Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία) όσο και στον υπόλοιπο κόσμο (Βραζιλία).

«Καμιά ειρήνη στο ποδόσφαιρο των Ελλήνων. Ένα ακόμα επεισόδιο βίας στο ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, που διακόπηκε λόγω εισόδου φιλάθλων λίγο πριν από το τέλος» αναφέρει χαρακτηριστικά η GazzettadelloSport.

Ο δικτυακός τόπος του BBC αναφέρει: «Ο πιο σημαντικός αγώνας της χρονιάς που αναβλήθηκε τρεις φορές τελικά διάκοπηκε. 25 φίλαθλοι της ΑΕΚ αφότου Ο Χάρα έβγαλε τη μπλούζα του για να πανηγυρίσει το γκολ μπήκαν στο γήπεδο και πέταξαν αντικείμενα. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ δήλωσε ”το ελληνικό ποδόσφαιρο έπιασε πάτο”, ενώ η διοίκηση της ΑΕΚ έκανε παράπονα για τον πανηγυρισμό του Ζάρα και την χειρονομία του Περέιρα στους φιλάθλους της».

Η γαλλική Equipe εκτός από την περιγραφή της αναμέτρησης έκανε και εκτενή αναφορά στα επεισόδια που ταλανίζουν τελευταία το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η πορτογαλική εφημερίδα Record κάνει σαφή επίθεση στον Περέιρα για την συμπεριφορά του: «Η επανέναρξη του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο και γι’ αυτό μπορεί να κατηγορηθεί ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού Βίτορ Περέιρα.

Μετά από την πρόκληση των επεισοδίων που σημάδεψαν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στις 22 Φεβρουαρίου, ο Πορτογάλος μπήκε ξανά στο στόχαστρο όταν πανηγύρισε ένα γκολ επί της ΑΕΚ αυτήν την Τετάρτη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η επίσης πορτογαλική Renascenca: «Βίτορ Περέιρα. Ξανά. ΑΕΚ – Ολυμπιακός διακοπή. Ο Βίτορ Περέιρα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο μίας συμπλοκής του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Το Sky Sports ανέφερε: «το ματς μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού διεκόπη μετά την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις μετά την απόφαση για διεξαγωγή του πρωταθλήματος κεκλεισμένων των θυρών, αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι υψηλού κινδύνου».

Η ισπανική AS έγραψε «ήταν ένα ματς που σταμάτησε από την εισβολή των οπαδών, και την οποία προκάλεσε ο πανηγυρισμός του Φράνκο Χάρα στο κόρνερ. Όλα αυτά, τρεις εβδομάδες μετά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για καταπολέμηση της βίας».

Τέλος στη βραζιλιάνικη την Ο Globo αναφέρεται: «Διακοπή σε ελληνική αναμέτρηση από νέα υπόθεση βίας»