Προς «ανακωχή» Μαρινάκης – Αλαφούζος

 

Σε εκτόνωση της έντασης συμφώνησαν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος στην «ξαφνική» συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τρίτης με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.
AF13A0569698541B3C6F5B3486511364
Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει στο γραφείο του, τους διοικητικούς ηγέτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αντίστοιχα, ζητώντας τους να δεσμευτούν για «ανακωχή» στον μεταξύ τους «πόλεμο», προκειμένου εκείνος να δώσει εντολή για επανέναρξη του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Η λιτή δήλωση Κοντονή αναφέρει:

«Αναλυτικά συζητήθηκαν τα προβλήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η βούληση όλων είναι ότι θα πρέπει να καταβληθεί μια εργώδης προσπάθεια για να εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας και νομιμότητα στους αγωνιστικούς χώρους.

Προς τούτο συμφώνησαν σε ένα πλέγμα μέτρων, το οποίο πρότεινε ο Υφυπουργός. Τα μέτρα αυτά θα θέσει ο κ. Κοντονής ενώπιον των διοργανωτριών αρχών στην αυριανή τους συνάντηση».

Τα είπαν και… έφυγαν

Η συνάντηση κράτησε για περίπου 1,5 ώρα και στο τέλος οι «ισχυροί» άνδρες των δύο ΠΑΕ αποχώρησαν χωρίς δηλώσεις, ή οποιαδήποτε τοποθέτηση, αφού τόσο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όσο και ο Γιάννης Αλαφούζος έφυγαν από την «πίσω» πόρτα του κτιρίου, προκειμένου να μην έχουν… ανεπιθύμητες συναντήσεις με φωτογράφους και δημοσιογράφους.

Οι δύο παράγοντες, φέρονται να υποσχέθηκαν πως θα σταματήσουν τις προκλήσεις, τις αντεγκλήσεις και τις ακρότητες, ώστε το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί ομαλά και το αποτέλεσμα της συνάντησης κρίνεται ως -καταρχήν- θετικό.

Πλέον, το πιθανότερο σενάριο είναι πως την Τετάρτη (4/3), μετά τη συνάντηση που θα έχει ο κ. Κοντονής με τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ, Γιώργο Μποροβήλο, θα ανακοινωθεί η επιστροφή στην αγωνιστική δράση με τα παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής, όμως, σε κάθε περίπτωση, η Πολιτεία θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα παρέμβει εκ νέου, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.