Μπλόκα αγροτών – Έκλεισαν το Ε-65 στην Καρδίτσα κλείνει ο Πλατύκαμπος

 

Σε υλοποίηση των αποφάσεων που πήραν μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της πανθεσσαλικής επιτροπής στον Παλαμά Καρδίτσας, αγρότες της Καρδίτσας απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Ε65, στον κόμβο της Καρδίτσας, για να πραγματοποιήσουν τη συνέλευσή τους.

Έκλεισε προσωρινά, το μεσημέρι της Τετάρτης (31/1), η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας  στην Αταλάντη.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για μπλόκο από 50 τρακτέρ και 70 άτομα, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται από παρακαμπτήριους. Λίγο μετά τις 16:00 άνοιξε εκ νέου η Εθνική Οδός με τους αγρότες να συγκεντρώνονται πλέον στον Πλατύκαμπο Λάρισας για να κλείσουν την ΠΑΘΕ.Σημειώνεται πως οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν έως και το τέλος της εβδομάδας, ενώ πολλοί αγρότες σχεδιάζουν να μεταβούν στην Agrotica την ημέρα των εγκαινίων και να παραμείνουν τις 4 ημέρες που θα διαρκέσει η έκθεση στη Θεσσαλονίκη.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι μελισσοκόμοι της χώρας, στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων, που βρίσκονται στους δρόμους τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση των μελισσοκομικών συλλόγων της χώρας και της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Μελισσοκόμων, αύριο, Πέμπτη (1/2), θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας.

Οι παραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που έχουν καλέσει οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης “Agrotica”.