“Κουλούρια” στην Λάρισα…

Κιλελέρ και ΑΟΤ έμειναν στο μηδέν (Φωτό: athleticlarissa.gr)

Δεν ανέδειξε νικητή το παιχνίδι ανάμεσα στο Κιλελέρ και τον ΑΟ Τρίκαλα στο γήπεδο της Φιλιππούπολης το οποίο και έληξε ισόπαλο 0-0 χωρίς τέρματα. Τα Τρίκαλα έδειξαν καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το προηγούμενο ματς στην Νέα Αρτάκη, ωστόσο όμως δεν κέρδισαν και πάλι με αποτέλεσμα να έχουν απομακρυνθεί και άλλο απο τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

To ρεπορταζ του αγώνα είναι από το athleticlarissa.gr:

Toυ Χρήστου Δαϊρετζή

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση να τοποθετηθούν ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και να πιέσουν τον αντίπαλό τους. Οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Τρικάλων ήταν εκείνοι οι οποίοι απείλησαν πρώτοι στην αναμέτρηση καθώς στο 4ο λεπτό βρήκαν διαθέσιμο χώρο με τον Μπουκουβάλα να πραγματοποιεί ένα δυνατό συρτό σουτ και τον Μισιρλή να κάνει μια εξίσου σπουδαία επέμβαση στην δεξια του γωνία. Πέρα από αυτό το σημείο το πρώτο μέρος αποτελεί έναν επιθετικό μονόλογο της ΑΕ Κιλελέρ. Στο 5′ οι γηπεδούχοι φώναξαν για μπλοκάρισμα της μπάλας από τον Παπαδόπουλο εκτός περιοχής με τον διαιτητή κ. Γκουντέλα να έχει αντίθετη άποψη. 

Οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Κατσάρα έφτασαν μια ανάσα από το να ανοίξουν στο σκορ στο 9ο λεπτό. Ο Κούκος είδε την μπάλα να του στρώνεται στην γωνία της μεγάλης περιοχής και με ένα πανέμορφο βολέ έψαξε το απέναντι παραθυράκι με την μπάλα να χτυπάει εσωτερικά μεταξύ της συμβολής των δοκών και στην συνέχεια να πέφτει πάνω στην γραμμή, σε μια φάση που θα μιλούσαμε για ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα. Στο 18′ έπειτα από κλέψιμο της μπάλας και καίριο σημείο της αμυντικής γραμμής τον φιλοξενουμένων και διαδοχικές όμορφες εναλλαγές της μπάλας ο Μπάρδας έκανε έξυπνη διαγώνια κίνηση και βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από πλάγια θέση με τον Παπαδόπουλο να απλώνει το μακροσκελές κορμί του και να απομακρύνει σωτήρια. 

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι είχαν σταθερά την τετράδα της άμυνάς τους στα όρια της μεσαίας γραμμής προσπαθώντας να “πνίξουν” τον αντίπαλό τους ο οποίος δυσκολευόταν ιδιαίτερα να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα. Στο 27ο λεπτό ο Κούκος έκανε ωραία σέντρα από τα δεξιά προς το πρώτο δοκάρι με τον Κατσαμάγκα να κάνει την προβολή και την μπάλα να περνάει εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους η αναμέτρηση είχε την ίδια εικόνα με τους γηπεδούχους να μην καταφέρνουν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. 

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η ομάδα του Βασίλη Καλογιάννη προσπάθησε να απορροφήσει την πίεση που δέχθηκε καταφέρνοντας να ισορροπήσει κατά κάποιον τρόπο μέχρι το 60ο – 65ο λεπτό. Με την αναμέτρηση να μπαίνει στο τελευταίο της ημίωρο, αυτή έγινε πιο άναρχη με την ένταση να ανεβαίνει εντός του αγωνιστικού χώρου και την δύναμη των μαρκαρισμάτων να ακολουθεί εξίσου ανοδική πορεία. Στην εξίσωση μπαίνει και ο παράγοντας τερέν, το οποίο όσο ο χρόνος κυλούσε γινόταν πιο “βαρύ”. 

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι μέχρι το φινάλε ψάχνοντας με αυτοθυσία το νικητήριο γκολ παρά το γεγονός πως η έντονη πίεση τους οδήγησε στο να καταναλώσουν αρκετές δυνάμεις, ενώ δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τις απουσίες οι οποίες δεν επέτρεψαν στον Κώστα Κατσάρα να έχει περισσότερες λύσεις από τον πάγκο. Στο 68′ ο Χασομέρης έκανε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μη έχοντας ωστόσο την ζητούμενη ισορροπία στο πάτημά του, με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Στο 76ο λεπτό ο Φουρκιώτης δέχθηκε μαρκάρισμα εντός περιοχής με τους ανθρώπους της ΑΕ Κιλελέρ να φωνάζουν έντονα για πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης διαφώνησε με την αναμέτρηση να συνεχίζεται. 

Η τελευταία αξιόλογη στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 86ο λεπτό. Ο νεοεισερχόμενος ελίχθηκε όμορφα και πάτησε περιοχή από τα δεξιά κάνοντας ένα συρτό σουτ το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από την ρίζα της αριστερής δοκού του Παπαδόπουλου. Το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε τους γηπεδούχους χαρούμενους για την σπουδαία εμφάνιση παρά τα προβλήματα, αλλά αναμφίβολα δεδομένης της εικόνας της αναμέτρησης η Λαρισινή ομάδα δικαιούνταν το τρίποντο. 

Διαιτητής: 

Γκουντέλας Στέργιος(Καρδίτσας)

Βοηθοί: 

Καλορογιάννης Θωμάς(Πιερίας) – Κατσαρός Θεόδωρος(Ευρυτανίας) 

Οι συνθέσεις: 

ΑΕ Κιλελέρ(Κώστας Κατσάρας): Mισιρλής, Μπάρδας, Κούκος, Φουρκιώτης, Αντωνίου, Αλτάνης, Παπαγεωργίου Θ., Σούμπασι(77′ Ελέζι), Κατσαμάγκας, Χασομέρης, Χατζησαββίδης 

ΑΟ Τρικάλων(Βασίλης Καλογιάννης): Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκονδρας Γ., Μαγκούτης(55′ Μαρούδας), Κοντογεώργος, Βασιλείου(89′ Αλεξίου), Μπρανίτσας, Μπέκας, Πατρώνης, Μαλακασιώτης, Σκόνδρας Ν.