Australian Open Με Τζόκοβιτς στον τελικό ο Τσιτσιπάς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Australian Open το πρωί της Κυριακής (29/01, 10.30) σε μια επανάληψη της μεγάλης μονομαχίας τους στο Roland Garros το 2021.

Οι δύο τενίστες ξεπέρασαν τα εμπόδια των Χατσάνοφ και Πολ αντίστοιχα για να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής σε έναν τελικό που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς θα μονομαχήσουν σε ένα παιχνίδι που σημαίνει πολλά και για τους δύο. Πρώτα απ’ όλα κρίνεται το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης. Όποιος από τους δύο πάρει τη νίκη τότε θα ανέβει αυτόματα στο Νο1 προσπερνώντας τον Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκε στη Μελβούρνη.

Αυτή θα είναι η 13η φορά που οι δυο τους θα βρεθούν αντιμέτωποι. Στις προηγούμενες 12 αναμετρήσεις εκείνος που κυριαρχεί ξεκάθαρα είναι ο Νόλε.

Ο 35χρονος Σέρβος έχει επικρατήσει στους 10 από τους 12 αγώνες που έχουν δώσει οι δύο τους το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα, τρέχει αήττητο σερί εννιά αγώνων. Συγκεκριμένα η τελευταία νίκη του Τσιτσιπά απέναντι στον Τζόκοβιτς ήταν το Μάιο του 2019 στην Σανγκάη.