Φήμες για δηλητηρίαση του Ρομάν Αμπράμοβιτς

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι φέρεται να παρουσίαζε συμπτώματα δηλητηρίασης μετά από ειρηνευτικές συνομιλίες στο Κίεβο για τερματισμό του πολέμου.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο δημοσιογράφος του Guardian, Σον Γουόκερ. Παράλληλα, προσέθεσε ακόμη ένα σύμπτωμα. Συγκεκριμένα σε tweet του ανέφερε πως ο Ρώσος ολιγάρχης έχασε την όρασή του για αρκετές ώρες, ενώ φαίνεται να έλαβε περίθαλψη στην Τουρκία.Οι ειρηνευτικές συνομιλίες στο Κίεβο έλαβαν χώρα στις 3 Μαρτίου, ενώ τα συμπτώματα παρουσιάστηκαν στον Αμπράμοβιτς και στα μέλη της αποστολής την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με το Κίεβο η δηλητηρίαση προκλήθηκε από ενέργεια των «σκληροπυρηνικών» της Μόσχας, ώστε να σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες, αναφέρει το δημοσίευμα. Πηγή από το περιβάλλον Αμπράμοβιτς σημείωσε ότι δεν είανι σαφές ποιος ευθύνεται.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι διαπραγματευτές που εμφάνισαν τα συμπτώματα είναι τρεις και σε αυτούς περιλαμβάνεται ο βουλευτής των Τατάρων της Κριμαίας Ρουστέμ Ουμέροφ. Εκπρόσωπος του Ζελένσκι σημείωσε ότι δεν είχε πληροφορίες σχετικά με τις υποψίες για δηλητηρίαση και ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν εμφάνισε κανένα σύμπτωμα.

Εμπειρογνώμονες που εξέτασαν το περιστατικό είπαν ότι ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί εάν τα συμπτώματα προκλήθηκαν από χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή από κάποιου είδους επίθεση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.