Κατσαντώνης: «Τραγελαφικές καταστάσεις»

Προβληματισμός από τον Γενικό Αρχηγό του ΑΟΤ

Τον έντονο προβληματισμό και τις ενστάσεις του για τα όσα συμβαίνουν κατέθεσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο γενικός αρχηγός της ομάδας Ζήσης Κατσαντώνης.

Χαρακτηριστικά σημειώνει:

Τραγελαφικές καταστάσεις. Μόνο αυτή την ερμηνεία μπορεί ο καθένας από εμάς να δώσει μετά την αρνητική απόφαση και εισήγηση των λοιμοξιολογων όσον αφορά την μη έναρξη του πρωταθλήματος της super league 2 και όχι μόνο.

Άκυρα πλέον τα δήθεν υγειονομικά ευρωπαϊκά πρωτόκολλα τα οποία οι ίδιοι ζήτησαν από την διοργανώτρια αρχή να εναρμονιστούν οι ομάδες πριν 10 ημέρες περίπου, κάτι το οποίο έγινε άμεσα αποδεκτό από τις ΠΑΕ με μεγάλο οικονομικό κόστος.

Τελικά μήπως το μόνο μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η απομόνωση και ο εγκλεισμός της κοινωνίας από κάθε δραστηριοτητα;  Στην περίπτωση αυτοί δεν χρειαζόμαστε τους ειδικούς.

Συμφωνούμε όλοι η έστω οι πιο πολλοί ότι η προφύλαξη είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μπορει όλα τα θεματα να μην ήτανε (κακώς) λυμένα τόσο καιρό από την πολιτεία αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους, Αλλά μετά από μεγάλο χρονικο διάστημα άρχισε να μπαίνει το νερό στο αυλάκι για την επανεκκίνηση των επαγγελματικών πρωταθληματων τα οποία εδω και μήνες βρίσκονται στην Μ.Ε.Χ. (Μονάδα εντατικής χρηματοδότησης από λίγους παράγοντες που θέλουν να κρατήσουν ζωντανούς διάφορους Αθλητικους συλλόγους και κατά συνέπεια το λαοφιλέστερο άθλημα το ποδόσφαιρο).

Μέσα από συζητήσεις αντιδράσεις και διαφορετικές απόψεις κατέληξαν επαναλαμβάνω με μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην δομή των πρωταθλημάτων… Κατηγορίες όμιλοι κτλ.

Ας πούμε οκ… πρωτόγνωρες καταστάσεις με την πανδημία.

Φτάνουμε λοιπόν στο δια ταυτα ενεργοποιώντας τα υγειονομικά ευρωπαικα πρωτόκολλα ( που κατά την γνώμη μου ήταν τα ίδια για να έχουν το δικαίωμα οι επαγγελματικές ομαδες να συμμετέχουν στα πρωταθληματα) με μοριακα τεστ αφού από μόνος του ο εκ δεξιών του δέκτη σας με δηλώσεις ακύρωσε την διαδικασία των rapid τεστ….που το κάνουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας.

Άκουσα να λένε για την επικινδυνότητα που θα έχει στην διασπορα του κορωνοιου η έναρξη των αγώνων και ρωτώ:

Πως γίνετε να ακούμε από ειδικούς τέτοια πράγματα από την στιγμή που όλοι οι εμπλεκόμενοι θα είναι σε καθεστώς συνεχών τεστ αν μιλάμε για ένα αριθμό 500 ανθρώπων και προσθέσουμε και τις οικογένειές αυτών το σύνολο είναι 2000 το λιγότερο υπό στενή παρακολούθηση και χωρίς καμία οικονομικη επιβάρυνση για το κράτος… προσέχετε τι λέτε.

Επίσης διαβάζω τις τελευταίες ώρες αναρτήσεις στο διαδίκτυο ποδοσφαιριστών εκφράζοντας παράπονα για την διάκριση που εκ των γεγονότων προκύπτει των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών σε επαγγελματίες διαφορετικών ταχυτήτων από την στιγμή που έχουν όλοι τους τα ίδια δικαιώματα και κανόνες.

Μη διασπάτε τον επαγγελματικό αθλητισμό σε αλώνια και σαλόνια…..