Αϊβάζογλου: «Αλλαγή προκήρυξης, ίσως πρωτάθλημα ενός γύρου»

Μίλησε για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε

Στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ «Τελευταία σελίδα» και στον δημοσιογράφο Άγγελο Στίμο μίλησε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΑΟ Τρίκαλα Ηλίας Αϊβάζογλου.

Αρχικά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν δόθηκε το «πράσινο φως» για την έναρξη του πρωταθλήματος: «Κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη από την κυβέρνηση να πάρει μία απόφαση για έναρξη των αγώνων. Το αντιλαμβάνομαι με όλα αυτά που συμβαίνουν με την εξάπλωση του ιού ότι ουδείς θέλει να βάλει το χέρι του στην φωτιά. Καταλαβαίνω και τις δύο πλευρές, και εμάς που θέλουμε να παίξουμε και την κυβέρνηση».

Στην συνέχεια σημείωσε πως απαιτείται κρατική βοήθεια προκειμένου οι ομάδες να παραμείνουν ζωντανές: «Έχουμε κάνει όλοι σοβαρότατα έξοδα. Κάνουμε προετοιμασία από τα μέσα του καλοκαιριού και ο προυπολογισμός μας έχει επιβαρυνθεί χωρίς να έχουμε έσοδα από πουθενά. Θα πρέπει η Πολιτεία να βοηθήσει τις ομάδες όπως κάνει και με τις επιχειρήσεις που πλήττονται».

Για πότε βλέπει την έναρξη του πρωταθλήματος τονίζει: «Όλα εξαρτώνται από την επιδημιολογική καμπύλη. Μόλις αποφορτιστεί η κατάσταση μπορούμε να ξεκινήσουμε. Δύσκολα πάντως θα προλάβουμε να παίξουμε ένα ή δύο παιχνίδια εντός Δεκεμβρίου, το βλέπω μετά τα Φώτα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάμε σε αλλαγή προκήρυξης, να παίξουμε λιγότερα παιχνίδια, ίσως έναν γύρο, να μην γίνουν πλέι οφ και πλέι άουτ ,  να γίνουν εμβόλιμες αγωνιστικές, και φυσικά να δούμε τι θα γίνει με το κύπελλο».

Για την κατάσταση στην ομάδα των Τρικάλων είπε: «Εχουμε σταματήσει τις ομαδικές προπονήσεις. Οι παίκτες τηρούν ένα ατομικό πρόγραμμα ώστε να συντηρούνται και αναμένουν τις εξελίξεις για επιστροφή στις προπονήσεις. Καταλαβαίνω το άγχος των παικτών, ιδιαίτερα των μεγαλυτέρων ηλικιακά που βλέπουν να χάνεται μία χρονιά».

Τέλος για το αν οι ομάδες έχουν βοηθηθεί από την πολιτεία ήταν κατηγορηματικός: «Δεν έχει συνδράμει η Πολιτεία μέχρι τώρα, δεν είναι στο πλευρό μας. Εκκρεμεί η ιστορία με το Στοίχημα και τα ποσοστά που είναι να λάβουμε από τις στοιχηματικές εταιρείες, δεν έχουμε υπογράψει ακόμη με την ΕΡΤ»>