H επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ

Μετά την συνεδρίαση της ΕΕ

Αναδιάρθρωση σε όλες τις κατηγορίες πλην της Super League 1 είναι το μόνο έως τώρα δεδομένο. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την Τετάρτη (19/08) ψήφισε δύο προτάσεις με το ίδιο αποτέλεσμα (13 ναι, 2 όχι, 1 λευκό). Για τη δεύτερη δε, ζήτησε από τον Υφυπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη την κατάργηση της Football League, οπότε όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά.

Συγκεκριμένα, η πρώτη πρόταση που ψηφίστηκε ήταν η Super League 2 να έχει 18 ομάδες (είχε 12) και η Football League 16 (από 14). Δηλαδή, να προβιβαστεί από τη Football League έως και ο όγδοος, δηλαδή οι Τρίκαλα, Ιωνικός, Διαγόρας, ΟΦΙ, Νίκη Βόλου, Καβάλα, Βέροια, Ολυμπιακός Βόλου και να υποβιβαστούν όπως προβλεπόταν από τη Super League 2 Κέρκυρα, Απόλλων Πόντου. Σε αυτή την περίπτωση η Football League θα είναι η μόνη κατηγορία από την οποία δεν θα υπάρξει υποβιβασθείσα ομάδα.

Η δεύτερη πρόταση αφορούσε σε ενιαία Β’ Εθνική με δύο ομίλους των 16 ομάδων. Για να περάσει η συγκεκριμένη, βέβαια, θα πρέπει να καταργηθεί η FL με νόμο Αυγενάκη. Στην περίπτωση αυτή στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία θα μετάσχουν οι 12 της Super League 2, 12 της Football League και οι 8 πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής.

Τα δύο «όχι» ανήκαν σε Μπουτσικάρη, Αγραφιώτη, το «λευκό» στον Γκαγκάτση και απών ψήφισε ο Λεουτσάκος, αφού η λίγκα είχε ψηφίσει αναδιάρθρωση με 18 ομάδες στη Super League 1, 16 στη Super League 2 και 14 στη Football League.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του ανεξαρτήτου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ. Η Εκτελεστική Επιτροπή έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

-Ενέκρινε, βάσει του άρθρου 79 του ΚΑΠ και της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, αναφορικά με τις τροποποιήσεις των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων λόγω των συνεπειών του Covid-19, πρόταση αναδιάρθρωσης της Super League 2-Football League, ούτως ώστε κατά την προσεχή αγωνιστική περίοδο η Super League 2 να διεξαχθεί με 18 ομάδες και η Football League με 16 ομάδες. Αποφασίστηκε επίσης να υποβληθεί αίτημα στον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, προκειμένου να προχωρήσει νομοθετικά σε κατάργηση της Football League, λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων. Στην περίπτωση που το αίτημα γίνει αποδεκτό η Super League 2 θα διεξαχθεί σε 2