Από τις 24 Αυγούστου η επιδότηση για ηλεκτρικά Ι.Χ.

 

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να αποκτήσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Από τις 24 Αυγούστου θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι να επιδοτηθούν, προκειμένου να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και δίκυκλα καθώς από εκείνη την ημέρα θα τεθεί σε λειτουργία η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Αυτό ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι η ηλεκτροκίνηση δεν είναι μόδα και δεσμευόμενος ότι η δράση «Κινούμαι Ηλεκτρικά» είναι μόνο η αρχή: «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, με το ποσό αυτό (συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ έως το τέλος του 2021) μπορούν να επιδοτηθούν περί τα 15.000 αυτοκίνητα (ΙΧ και Ταξί) και 12.500 δίκυκλα (ποδήλατα και σκούτερ). Μιλάμε δηλαδή για 27.500 ωφελούμενους. Αυτό  είναι μια έμπρακτη απάντηση σε όσους έσπευσαν να αμφισβητήσουν το νόμο, υποστηρίζοντας ότι είναι «για λίγους».

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «ανάλογα με τη ζήτηση που θα παρουσιαστεί στην αγορά είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις αναγκαίες αναθεωρήσεις προς τα πάνω», προσθέτοντας ότι στην ίδια τη φιλοσοφία του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιλαμβάνονται και δράσεις για τις πράσινες μεταφορές και επομένως και για τη χρηματοδότηση της ηλεκτροκίνησης. «Άρα, τα επόμενα χρόνια θα διατεθούν πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ενθάρρυνση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα».