Δια πυρός και σιδήρου νίκη του Αιόλου στο ντέρμπι!!!

Νίκησε με 80-76 την Νίκη Βόλου!!!

Ένταση, πάθος, ανατροπές, νεύρα, διακοπή, αποβολή παράγοντα συνέθεσαν ένα εκρηκτικό ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Αίολο και την Νίκη Βόλου που βρήκε την Τρικαλινή ομάδα νικήτρια με 80-76. Μία νίκη που την φέρνει στην κορυφή με πλεονέκτημα απέναντι στην ομάδα της Νέας Ιωνίας, που δύο ήττες έχει κάνει όλες και όλες και αυτές απο τον Αίολο!!!

Το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά γκραν γκινιόλ. Ο Αίολος προηγήθηκε στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου με 19 πόντους διαφορά (57-38) αλλά η Νίκη το γύρισε έχοντας και πολύ ευνοϊκά σφυρίγματα απο τους Φακίτσα-Μαραμή που ξεσήκωσαν όλο το γήπεδο. Μάλιστα διέκοψαν το παιχνίδι και ζήτησαν να απομακρυνθεί ενας παράγοντας των γηπεδούχων με αποτέλεσμα μέχρι να έρθει η αστυνομία το παιχνίδι να διακοπεί το παιχνίδι για αρκετά λεπτά.

Ιδανικό ξεκίνημα

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Αίολο. Με πολυφωνία στην επίθεση, με ωραίο και γρήγορο μπάσκετ επέβαλλε τον ρυθμό της και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 48-32 και στα μέσα του 3ου δεκαλέπτου είχε χτίσει με ένα τρίποντο του Ρούζιου μια διαφορά 19 πόντων (57-38).

To come back της Νίκης

Η Νίκη όμως επέστρεψε εντυπωσιακά στο παιχνίδι. Με ένα εντυπωσιακό σερί 16-0 έφερε το παιχνίδι στα ίσα και προηγήθηκε με 60-63 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

“Μίλησαν” Σπηλιόπουλος και Τσότσος

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό με το ματς να πηγαίνει πόντο πόντο. Ο Σπηλιόπουλος αρχικά και στην συνέχεια ο Τσότσος οδήγησαν τον Αίολο σε ασφαλείς επιθέσεις, βγήκαν μερικές καταπληκτικές άμυνες και στο τέλος πανηγύρισαν όλοι μαζί την μεγάλη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο τέλος για μία φάση , με αποτέλεσμα να δεχτούν δύο τεχνικές ποινές και εκεί ουσιαστικά να λυθεί το θέμα.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 48-32, 63-66, 80-76

Αίολος Τρικάλων (Χάρης Φόρος): Ρούζιος 15 (3), Πανάρας (17 (3), Αργυρης 6, Σπηλιόπουλος 17 (1), Χατζής 4, Σούλκο, Τσιούλκας, Κατσαδούρος 4, Κολότσιος 6 (1), Τσότσος 11

Νίκη Βόλου: Καραγεώργος 12 (2), Βερτζάγιας 4, Σαριμπαλίδης 9 (2), Σιμάκης 2, Κουτίνας 20, Παρασκευάς 7, Τσώλης 10 (2), Τάσσος 10 (1)